10.2.11

SOS παιδόφιλοι «ψαρεύουν» παιδιά στο ίντερνετ !!

ΓΟΝΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!
Ενα στα πέντε παιδιά της Ευρώπης έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενηλίκους που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Ιντερνετ για να προσεγγίσουν τα θύματά τους. Οι ειδικοί στέλνουν σήμα κινδύνου για τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να έχει το ανεξέλεγκτο διαδικτυακό σερφάρισμα από ανηλίκους.
Παιδική πορνογραφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων αναδεικνύονται στα μελανά σημεία του Διαδικτύου, με την πραγματική τους έκταση να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο υπολόγιζαν έως τώρα οι διωκτικές αρχές. Για την καταπολέμηση αυτών των εγκληματικών δραστηριοτήτων το Συμβούλιο της Ευρώπης ξεκινάει εκστρατεία με στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους για το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και να τους παράσχει την αναγκαία πληροφόρηση, ώστε να μπορούν να προλαμβάνουν «εν τη γενέσει τους» τις προσπάθειες για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.
«Πρέπει να αναρωτηθούμε αν κάνουμε αρκετά για να προστατεύσουμε τα παιδιά στο Ιντερνετ. Η παιδική πορνογραφία και το "ψάρεμα" για σεξουαλικούς σκοπούς είναι εγκλήματα που μπορούν να προληφθούν και που πρέπει να διώκονται ποινικά» δήλωσε χθες η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μοντ ντε Μπουκίκιο, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου, το 20% των παιδιών στην Ευρώπη, δηλαδή ένα στα πέντε, έχει πέσει θύματα σεξουαλικής βίας. Στο 70% έως 85% των περιπτώσεων τα παιδιά γνωρίζουν τους δράστες, ενώ στο 90% των περιπτώσεων τα εγκλήματα αυτά δεν τιμωρούνται, αφού δεν αναφέρονται στις διωκτικές αρχές. Το συμβούλιο τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια το Ιντερνετ χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από ενηλίκους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με πααιδιά για να τα κακοποιήσουν σεξουαλικά και ότι η παροχή online παιδικού πορνογραφικού υλικού αυξάνεται.
«Κάνω έκκληση στην κοινότητα του Ιντερνετ να συμμετάσχει στην ενημερωτική μας εκστρατεία και να εργαστεί μαζί μας για να θέσουμε τέρμα στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών» ανέφερε η κ. Μπουκίκιο. Λεπτομέρειες για τη εν λόγω εκστρατεία παρουσιάζει το συμβούλιο στον ιστοσελίδα του www.coe.int.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου