12.2.11

«Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (διασκευή για παιδιά) - συνεχίζονται οι παραστάσεις

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις για τα σχολεία
στη Νέα Σκηνή στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής ώρα 12 το μεσημέρι
Τελευταία Κυριακή για το κοινό στις 13 Φεβρουαρίου 2011
Διασκευή: Κώστας Κατσουλάκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Μαρία Λαδά
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέτα Αντιβάση
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Εύη Γιαννακοπούλου, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Χρήστος Νικηταΐδης, Γιώργος Πασάκος, Μαριέτα Αντιβάση
«Ο Αρχοντοχωριάτης» είναι μια πολύ ευφάνταστη διασκευή του έργου του Μολιέρου και μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα κλασικά κείμενα της Παγκόσμιας δραματουργίας.
…Ο κυρ-Ιορδάνης, ένας πλούσιος νοικοκύρης που τίποτα δεν του λείπει, πάσχει από μεγαλομανία. Θέλει να είναι ανώτερος από αυτό που πραγματικά είναι. Προσπαθεί να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής του καταγωγής και να περάσει στις τάξεις της αριστοκρατίας. Δάσκαλοι της μουσικής, του χορού και της φιλοσοφίας έχουν αναλάβει να τον «μεταμορφώσουν». Το ψώνιο και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Κόμης Δοράντης και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα. Ακόμα και τους δικούς του πια, θεωρεί αμόρφωτους και χωριάτες. Ονειρεύεται μεγαλεία και γάμους για την κόρη του Λουσίλ, με αριστοκράτη. Έλα όμως που η Λουσίλ αγαπάει έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Κλεόντη! ...Αυτός, με τη συμπαράσταση της Κυρίας Ιορδάνη, της πιστής της καμαριέρας Νικόλ, αλλά προπάντων χάρη στο κόλπο του Κοβιέλου - του δαιμόνιου υπηρέτη του - θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα καλό μάθημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου