1.5.11

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Τα «παιγνίδια» της ζωής μεταξύ δύο φίλων

Καμιά φορά, η ζωή παίζει απίστευτα παιγνίδια. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή που συνέβη στην ορεινή Ναυπακτία μεταξύ δύο γειτόνων που όμως κάποτε είχαν φτάσει σε... μαχαίρωμα.
Τι ακριβώς συνέβη;
Πριν από 30 χρόνια οι δύο άνδρες που μέχρι τότε ήσαν επιστήθιοι φίλοι, διαπληκτίστηκαν έντονα και ο ένας επιτέθηκε και τραυμάτισε τον άλλον με μαχαίρι. Ο τραυματίας λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του, τότε,, ενώ ο φίλος του, που στο μεταξύ το είχε μετανιώσει, τον κρατούσε στα χέρια του και φώναζε για βοήθεια. Τελικά ο τραυματίας σώθηκε αλλά οι δυο τους έπαψαν να έχουν σχέσεις.
Πριν από μερικές ημέρες, όμως, συνέβη κάτι αναπάντεχο και ανατριχιαστικό αν σκεφτεί κάποιος το πόσο συμπτωματικά έγιναν όλα. Εκείνος που είχε επιτεθεί με το μαχαίρι περνούσε εντελώς τυχαία έξω από το χωράφι του άλλου και τον είδε ξαπλωμένο κάτω από ένα δένδρο. Κατάλαβε αμέσως ότι δεν ήταν καλά και τον πλησίασε για να δει μήπως ήθελε βοήθεια.
Όντως, ο ηλικιωμένος άνδρας είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία. Ο φίλος του έσκυψε και τον πήρε αγκαλιά φωνάζοντας δυνατά για βοήθεια, αλλά, δυστυχώς, δεν πρόλαβε. Πέθανε τελικά στα χέρια του...!
Το συμβάν έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων από τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής που γνωρίζουν την περίπτωση. Δεν μπορούν να πιστέψουν πώς τα... έφερε έτσι η ζωή μεταξύ των δύο φίλων. «Λες και ήταν γραφτό ο ένας να πεθάνει στα χέρια του άλλου...», μας έλεγε χαρακτηριστικά ένας από τους κατοίκους...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου