20.1.12

Δράκος-Πετράκος ζητούν συζήτηση για τον Λιγνίτη της Κορώνης στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου !

-Η ΚΟΡΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ !!
-Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΙΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ !!
-ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ !!
Συζήτηση για τη σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου μεταξύ Φαλάνθης και Χωματερού Μεσσηνίας, στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ζητούν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Δυνατή Πελοπόννησος» Δημήτρης Δράκος και «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.
Σε κοινή αίτησή τους προς το Προεδρείο του Σώματος προτείνουν επίσης την συγκρότηση επιτροπής αγώνα για την αποτροπή της επαναλειτουργίας του λιγνιτωρυχείου στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων που είναι προσανατολισμένοι στην ανάπτυξη των καλλιεργειών και του τουρισμού. Το θέμα δεν συμπεριελήφθη τελικά στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι κύριοι Δράκος και Πετράκος καταγγέλουν τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Κατά του λιγνιτωρυχείου τάχθηκε σε δηλώσεις του και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ενώ οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσαν κοινή ερώτηση στη Βουλή.
Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου