20.1.12

Δυο εβδομάδες τρέξιμο για τους «νέους» !!

Με άμεση εφαρμογή ήδη από την επόμενη ΕΣΣΟ (την 1η για το 2012), όλοι οι νεοσύλλεκτοι σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία θα περνούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες εκπαίδευσης στα πρότυπα του Στρατού Ξηράς.
Όπως γράφει το Βήμα, αυτό σημαίνει ότι η επιλογή να είναι κάποιος ναύτης ή σμηνίτης στη στρατιωτική του θητεία ώστε το πρόγραμμα να είναι ελαφρύτερο χάνει την αρχική της αίγλη και σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη αύξηση της θητείας τουλάχιστον σε 12 μήνες δείχνει ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει εντοπίσει σοβαρά προβλήματα και κενά τόσο στη χρονική της διάρκεια όσο και στο περιεχόμενό της.
Η επιλογή αυτή έγινε διότι έχει αποδειχθεί ότι οι επίστρατοι που έχουν κάνει τη θητεία τους σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία υπολείπονται προκεχωρημένης εκπαίδευσης σε σχέση με αυτούς του Στρατού Ξηράς. Με την επέκταση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης, θα μπορούν οι επίστρατοι που προέρχονται από το Ναυτικό και την Αεροπορία να χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχες θέσεις με εκείνους του Στρατού Ξηράς και όχι μόνο σε καθήκοντα τα οποία δεν απαιτούν εξειδίκευση (όπως π.χ τραυματιοφορείς, οδηγοί οχημάτων τυφεκιοφόροι). Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σώμα εφέδρων.
Τι θα περιλαμβάνει όμως το νέο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους νεοσύλλεκτους σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία; Μεταξύ των νέων στοιχείων θα είναι η ρίψη χειροβομβίδων, η κίνησε σε πεδίο μάχης, η ατομική και ομαδική αντιμετώπιση πυρών Πυροβολικού κ.ά. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι αυτό που θα καταρτίσει το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου