20.1.12

Costa Navarino-«Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας»

Παρουσιάστηκε σήμερα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το Navarino Foundation και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής / Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιανουαρίου στην Costa Navarino,
το Navarino Foundation και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας», που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών καθώς και τοπικά ΜΜΕ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία που αφορά αρχικά σε μαθητές της 5ης και 6ης τάξης δημοτικών σχολείων της Μεσσηνίας και σύντομα θα επεκταθεί σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και
Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, παιδιά όλων των ηλικιών από τα σχολεία της Μεσσηνίας θα μάθουν για την προστασία του περιβάλλοντος και το νόημα της αειφορίας και θα γνωρίσουν τη μοναδική Μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της περιοχής.δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, και η οποία θα πραγματοποιείται στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, στην Costa Navarino.
Ομιλία κ. Αχ. Β. Κωνσταντακόπουλου  - Ομιλία κ. Αθ. Κατσή
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της TEMES και εκπρόσωπος του Navarino Foundation, δήλωσε: «Η Μεσσηνία είναι ένας από τους πιο όμορφους τόπους. Για να διαφυλάξουμε αυτό που κληρονομήσαμε πρέπει να το γνωρίζουμε και να το εκτιμούμε ώστε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα, οδηγεί τα παιδιά όχι μόνο στη γνώση και την κατανόηση, αλλά τα κάνει πρωταγωνιστές μιας καμπάνιας, για να γνωρίσουμε την περιοχή μας ξανά μέσα από τα δικά τους μάτια».
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Αθανάσιος Κατσής, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής σημείωσε σχετικά: «Η διοργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος και η συνεργασία του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Navarino Natura Hall σηματοδοτεί τις δυνατότητες δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου Πανεπιστημίου και των πρωτοπόρων φορέων της τοπικής κοινωνίας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια επίσης στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας που αγκαλιάζει παρόμοιες πρωτοβουλίες».
Οι δραστηριότητες, που είναι ειδικά σχεδιασμένες προκειμένου να εντάσσονται στη διδακτική ύλη των σχολείων, αφορούν στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στο πλούσιο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και στις κλιματικές αλλαγές. Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές αντιλαμβάνονται πως οι καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τον πλανήτη και ταυτόχρονα προτείνουν τρόπους ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά το φυσικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, τα παιδιά συμμετέχουν σε ομαδικά πειράματα ή πειράματα επίδειξης ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.
Μετά το πέρας της επίσκεψης και των δραστηριοτήτων, οι μαθητές θα επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδώσουν στους κατοίκους της περιοχής τις ιδέες, τις σκέψεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η παρουσίαση θα γίνεται μέσω γραπτού κειμένου, βίντεο, κολάζ, ζωγραφικής, φωτογραφιών ή banner για το διαδίκτυο. Οι καλύτερες αναφορές θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του.best-tv.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου