28.1.12

" Μισό - Χέρι " για την δανειακή σύμβαση από τον Καρατζαφέρη !

Στηρίζει αλλά δεν....υπογράφει !!
ΠΡΟΤΑΣΗ να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μόνο από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και να μην απαιτηθεί η συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι όσοι επιμένουν και το απαιτούν θα βρουν αντιστάσεις για λόγους αρχής. «Εμείς θα στηρίξουμε τη σύμβαση, θα αναλάβουμε τη δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι. Το θέμα λοιπόν είναι να είμαστε μεν συνεπείς με ό,τι έχουμε αναλάβει, αλλά βεβαίως, να μη δεχθούμε τον τελευταίο ευτελισμό τον οποίο θέλουν να μας επιβάλουν. Αυτή τη στιγμή μας τιμωρούν, όχι για να τιμωρήσουν εμάς αλλά για να πουν σε όλους τους άλλους Ευρωπαίους, "κοιτάξτε μη μας πάτε και εσείς σε διαδικασία PSI, να τι θα πάθετε"», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης με αφορμή επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό.
«Αντικείμενα σωφρονισμού δεν πρόκειται να γίνουμε. Τοσούτω δε μάλλον που οι σωφρονισμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας συνήθως πηγάζουν από ιδεολογικές ή θρησκευτικού χαρακτήρα προκαταλήψεις και δεν στηρίζονται σε ορθές βάσεις», σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε έντιμη απάντηση αν δεν υπογραφούν και διεκπεραιωθούν το PSI και η δανειακή σύμβαση. Αυτά θα προδιαγράψουν την πορεία της χώρας μέχρι το 2015 και αυτά είναι που δημιουργούν το πλαίσιο σταθερότητας στη χώρα».
Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για ασφυξία ρευστότητας στην αγορά αλλά και για «πάρτι τιμών» που έχουν στήσει οι πολυεθνικές εταιρίες. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, που πνίγει, όπως είπε, τα ελληνικά νοικοκυριά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου