27.1.12

Το logo του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπάσκετ 2014 !!

Το logo του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπάσκετ 2014 παρουσίασαν χθες οι Ισπανοί διοργανωτές σε μία λαμπρή εκδήλωση στο «Παλάθιο δε Κομουνικαθιόνες» της Μαδρίτης.
Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν ανακοίνωσε την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να μετονομαστεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ ή Μουντομπάσκετ μέχρι σήμερα σε Παγκόσμιο Κύπελλο (FIBA Basketball World Cup).
Μπροστά σε περίπου 400 προσκεκλημένους, ο Πάτρικ Μπάουμαν εξήγησε τους λόγους της μετονομασίας της διοργάνωσης: «Το νέο όνομα είναι μικρό και εύκολο.
Η ορολογία Παγκόσμιο Κύπελλο είναι γνωστή από τους ανθρώπους παγκοσμίως και αποδίδεται εύκολα σε διαφορετικές γλώσσες: Copa del Mundo (στα ισπανικά), Coppa del Mondo (στα ιταλικά), Coupe du Monde (στα γαλλικά).
Αυτή η νέα ονομασία αντανακλά το «πρεστίζ» της διοργάνωσης ως ανώτατης διεθνούς διοργάνωσης και της επιτρέπει να αναγνωριστεί όπως είναι πραγματικά: ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο ράγκμπι και αυτό του κρίκετ.
Αναφορικά στο logo του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2013, απεικονίζει δύο χέρια, όπως αυτά των παικτών στο τζάμπολ, καλλιτεχνικά δοσμένα, το ένα σε αποχρώσεις του γαλάζιου και το άλλο του πορτοκαλί (φόρο τιμής στον Πάμπλο Πικάσο) διεκδικούν μία μπάλα μπάσκετ που βρίσκεται στον αέρα.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές στόχος είναι να δημιουργήσει στους φιλάθλους μία εικόνα μπασκετικού χορού, με ξεκάθαρη επιρροή από το ισπανικό φλαμένκο.
Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων του παγκόσμιου μπάσκετ, ανακοινώθηκαν επισήμως και οι έξι διοργανώτριες πόλεις της Ισπανίας που θα φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός του πλανήτη (Μπιλμπάο, Σεβίλη, Γρανάδα, Λας Πάλμα, Βαρκελόνη και Μαδρίτη), μετά το Ολυμπιακό τουρνουά, δια στόματος του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χοσέ Λουίς Σάεθ.
Ανάμεσα στους διάσημους που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση ο Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο, ο νυν πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ Ντίνο Μενεγκίν, ο βετεράνος Βραζιλιάνος Όσκαρ Σμιντ, ενώ από διοικητικούς ξεχωρίζουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA Europe) Ιβάν Μαϊνινί, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIBA) Πάτρικ Μπάουμαν και ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας "ACB" Εντουάρντο Πορτέλα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου