26.1.12

ΚΑΙΡΟΣ -Έρχεται νέο κύμα ψύχους

Σήμερα, Πέμπτη, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια του νόμου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει ώς τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται χιονόνερο στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνι στις υπόλοιπες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στη δυτική-κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Πέμπτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 μποφόρ πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι χαμηλότερη και δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, ενώ βαθμιαία βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στην Κρήτη θα ενισχυθούν τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου