2.5.12

Βενιζέλος: Ο ακραίος λαϊκισμός μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε εθνική τραγωδία !!

«Ο λαός κρίνει την τύχη και την τύχη των παιδιών του και τη μοίρα της Ελλαδας την επόμενη εικοσαετία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινώντας τη διακαναλική του συνέντευξη  στην οποία εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον κ. Σαμαρά, που χαρακτήρισε εκπρόσωπο της κυνικής πολιτικής αντίληψης όσο και στον κ. Τσίπρα, τον πολιτικό υβριστή, όπως τον αποκάλεσε.  «Ο ακραίος λαικισμός» είπε, «μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε εθνική τραγωδία».
Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού.  Τη χώρα την έριξε στην κρίση η δημαγωγία. Όταν καποιοι νομίζουν ότι θα βρουν τη λύση και το διέξοδο στον ακραίο λαικισμό τότε η κρίση κινδυνεύει να μετατροπεί σε ευθνική τραγωδία. Υπάσρχουν ορισμένοι που δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού είτε γιατί έχουν ως στόχο την αυτοδυναμία είτε γιατί έχουν ταπεινή επιδίωξη να ενισχύσουν τα ποσοστά τους. Λένε το αδύνατο. Οδηγούν τους έλληνες στη φτώχεια, τους έλληνες στη δραχμή. Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει και ειναι ο εκφραστής των πιο ακραίων συμφερόντων αυτών που έβγαλαν τα ευρώ στο εξωτερικό για να αγοράσουν την ελλάδα της δραχμής. Ο κ. Σαμαράς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δοξάζεται κρυπτόμενος διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού χωρίς να έχει μετάσχει σε τηλεοπτικό διάλογο, χωρίς να δίνει συνεντεύξεις δίνοντας απαντήσεις σε δημοσιογράφους. Ο κ. Σαμαρας εξακολουθεί να είναι ο εκπρόσωπος της κυνικής πολιτικής αντίληψης.
Υπάρχουν όμως και άλλοι στο στίβο με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί. Είναι ένας πολιτικός υβριστής και η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ήθος της αριστεράς. Υπάρχει ένα πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα γιατί αφορά την αλήθεια. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με ακαριαίο τρόπο σε Ελάδα εκτό ευρωζώνης και ευρώ Σε κατάρρευση καταθέσεων, σε 2 εκατ. ανέργους, σε κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απομόνωση και αλβανοποίηση της Ελλάδας. Αυτή είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.
Πρέπει να υπερβούμε δύο παρεξηγήσεις. 1.ένας φτωχός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα μπροστά στη χρεωκοπία. Αν δεν υπάρχει κράτος κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ελπίδα. 2. δεν πρόκειται να μας βγάλουν από το ευρώ γιατί έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Μπορεούν να μας πουν μείνετε στο ευρώ, καλύπτουμε τα τοκοχρεολύσια και βγάλτε τα μόνοι σας στο εσωτερικό. Αυτό οδηγεί σε δημοσιονομική προσαρμογή μέσα σε ημέρες.
Η δική μας απάντηση είναι η αυτοδύναμη ελλάδα μέσα σε μια ευρώπη που αλλάζει με πρώτο οιωνό την εκλογή Ολάντ. Η δική τους Ελλάδα είανι αυτή της φτώχιας της εξαθλίωσης.
Το δικό μας σχέδιο οδηγεί στην ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο σε 3 χρόνια. Προτείνουμε ένα ασφαλές και δεσμευτικό πλαίσιο για τον Ιούνιο. Προτείνουμε κοστολογημένα μέτρα ευρώ το ευρώ.
Πως μπορεί να γίνει αυτό; προυποτίθεται η έγκριση του λαού Την Κυριακή ο λαός αποφασίζει. Οι αοριστίες και οι ασάφειες δεν οδηγούν πουθενά. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση αλλά αυτό δεν είναι πολιτικός αλλά εθνικός στόχος. Αυτό που εμείς προτείνουμε δεν είναι ούτε ένα κομματικό πρόγραμμα, ούτε μια κομματική λύση αλλά ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο και εθνική συστράτευση για να βγούμε από την κρίση».ΕΡΤ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου