1.7.12

Ψάχνει τους 100 τόνους χρυσου ...Τούρκου Πασά !!!

Νέο αίτημα για εκσκαφή στην Ακράτα, έγινε προ ημερών από "κυνηγό θησαυρών" ο οποίος είχε ψάξει και πριν από μερικά χρόνια (το 2008).
Το νέο μαθεύτηκε γρήγορα αφού το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας κλήθηκε να δώσει άδεια για την εκσκαφή. Την αίτηση υπέβαλε ο Κωνσταντίνος Κόκκας ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε σκάψει σε ένα βράχο στην περιοχή, αναζητώντας τον "θησαυρό του Τούρκου πασά".
Αυτή τη φορά κατά τον ιδιώτη οι 100 τόνοι χρυσού βρίσκονται μέσα στον οικισμό της Ακράτας και συγκεκριμένα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο.
Η εκσκαφή θα γίνει σε βάθος 3 μέτρων, μήκος 5 μέτρων και πλάτος 8 μέτρων. Όπως λέει η παράδοση στην περιοχή, σε κάποια μυστικά κτίρια φύλαγαν οι Τούρκοι κατακτητές τους κλεμμένους θησαυρούς από τους φόρους και τα λάφυρα που συγκέντρωναν.
 Όμως, πριν καλά-καλά ξεσπάσει ο ξεσηκωμός του γένους, οι Έλληνες κατέλαβαν τα Καλάβρυτα, στις 21 Μαρτίου του 1821. Οι Τούρκοι της Ακράτας αιφνιδιάστηκαν και με το φόβο ότι οι επαναστάτες θα έρχονταν να καταλάβουν την κωμόπολη, τράπηκαν σε άτακτη φυγή εγκαταλείποντας πίσω τους τα υπάρχοντά τους.
Πίστευαν ότι θα τα έβρισκαν ξανά ακέραια, όταν θα έπνιγαν στο αίμα το κίνημα των Ελλήνων! Κάπως έτσι, σύμφωνα με το θρύλο, έμειναν πίσω και αρκετά από τα πλούτη που είχε συγκεντρώσει ο βοεβόδας των Καλαβρύτων, Ιμπρααήμ μπέης Αρναούτογλου που συνελήφθη από τους Σωτήρη Χαραλάμπη, Φωτήλα, Σωτήρη Θεοχαρόπουλο, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Νικόλα Σολιώτη και τους Πετιμεζαίους, και φυλακίστηκε μαζί με την κόρη του Αϊσέ.
Δεν αποκάλυψε όμως ποτέ πού ήταν κρυμμένο το «θησαυροφυλάκιό» του ελπίζοντας να απελευθερωθεί και να επιστρέψει για να πάρει το χρυσάφι. Δεν το πέτυχε βέβαια, αφού η περιοχή έμεινε σε ελληνικά χέρια.
Ωστόσο πίστευε δικαίως πως ο θησαυρός ήταν καλά ασφαλισμένος, αφού ακόμη και σήμερα κανείς δεν τον έχει εντοπίσει! Η ομάδα των κυνηγών είχε σκάψει στην περιοχή σε ένα βράχο (φωτό) είχε χρησιμοποιήσει μέχρι και λέιζερ αλλά δεν είχε βρει τον θησαυρό. Τώρα, μετά από έρευνα, πιστεύουν πως ίσως βρίσκεται σε άλλο σημείο της Ακράτας.
Η έρευνα θα γίνει τις προσεχείς ημέρες και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα παραστούν εκπρόσωποι του δήμου, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας. Αν βέβαια βρεθούν 100 τόνοι χρυσού είναι φυσικό πως μεγάλο μέρος θα μπει στα ταμεία του κράτους οπότε... ίσως βελτιωθεί και η κατάσταση στη χώρα!
Αν υπολογίσουμε πως το 1 γραμμάριο χρυσό κοστίζει 40 ευρώ (κατά μέσο όρο), τότε οι 100 τόνοι ισοδυναμούν με 4 δισεκατομμύρια ευρώ.dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου