22.7.12

7 λεπτά από αύριο το πρωί το Αλλαγή -Θουρία !!


Παραδίδεται αύριο Δευτέρα στις 9.00 το πρωί  στην κυκλοφορία το Αλλαγή-Θουρία, τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, καθώς ο δρόμος δεν θα περνάει  μέσα από χωριά ούτε θα συναντιέται με κάθετες οδούς. Η κυκλοφορία θα γίνεται λοιπόν με μεγάλη ασφάλεια και ταχύτητα, ταυτόχρονα ( ήδη η αστυνομική Διέυθυνση Μεσσηνίας με έγγραφο της καθόρισε και τα όρια της ταχύτητας στον Αυτοκινητόδρομο )  Η παράδοση του δρόμου θα πραγματοποιηθεί  χωρίς φιέστες ,κορδέλες  κλπ.
Όσον αφορά τα διόδια, το ύψος τους δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, υπολογίζεται όμως ότι θα είναι κάτω από 1,5 ευρώ.
Η διάρκεια της μετακίνησης από την Αλλαγή στη Θουρία θα διαρκεί λιγότερο από δέκα λεπτά.
Το μήκος του δρόμου είναι 22 χιλιόμετρα.
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2008, η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με αποπερατωμένους τρεις ανισόπεδους κόμβους (Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας).
Οι κόμβοι αυτοί συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με το τοπικό δίκτυο και με την παλαιά, πλέον, εθνική οδό Τρίπολης– Μεγαλόπολης.
Σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο κλάδο από τη Θουρία προς τη Μεσσήνη, οποίος θα βγαίνει στο δρόμο Ασπροχώματος-Μεσσήνης, λίγο πριν από το αεροδρόμιο.
Όσον αφορά το τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας, όλα τα χρονοδιαγράμματα για την παράδοσή του στην κυκλοφορία με παράκαμψη στο ύψος της γέφυρας έχουν πέσει έξω. Από το υπουργείο αναφέρεται ότι αυτό θα συμβεί στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο θεωρείται μάλλον απίθανο αυτό να γίνει νωρίτερα από τα μέσα του Φθινοπώρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου