17.10.12

Πουλούσαν αυτοκίνητα και μετά... τα έκλεβαν !

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σχετικά με πώληση αυτοκινήτων, σε βάρος πέντε ατόμων. Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω στην περιοχή της Μενεμένης ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν 24χρονο προσποιούμενοι τους πωλητές αυτοκινήτου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Σύσταση συμμορίας», «Απάτη κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση» και «Κλοπή κατά συναυτουργία».

Αναζητείται επίσης και ένας 26χρονος Έλληνας.

Οι δράστες προέβαιναν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση στην εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτου, προσποιούμενοι τους πωλητές αυτοκινήτων, αναρτώντας ηλεκτρονική αγγελία πώλησης του οχήματος στο διαδίκτυο, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Κατόρθωσαν να εξαπατήσουν πέντε Έλληνες, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ, αφαιρώντας τελικά το αυτοκίνητο που τους παρέδιδαν.

Πως ενεργούσαν

Οι δράστες έκλειναν ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία.

Οι δράστες μετέβαιναν στο ραντεβού με το υπό πώληση αυτοκίνητο και αφού έπαιρναν το συμφωνηθέν χρηματικό αντίτιμο, παρέδιδαν στους αγοραστές αντικλείδια του οχήματος ενώ τα πρωτότυπα τα διατηρούσαν στη κατοχή τους.

Εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των παθόντων κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης, έτερος δράστης αφαιρούσε το όχημα από το σημείο, χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο κλειδί.

Επίσης, από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, έφεραν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ιδίου τύπου, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα, με στοιχεία των ιδιοκτητών των κλεμμένων πινακίδων, τα οποία επιδείκνυαν

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου