21.7.12

Άρθρο Νίκου Φλαούνα στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑ-plus


Η φοροδιαφυγή σε... δύο γλώσσες. Στην... Τροϊκανή και στην Ελληνική!
 Του ΝΙΚΟΥ ΦΛΑΟΥΝΑ
 Είναι προφανές, πως όταν μιλάνε για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, άλλο εννοούν οι ...Τροϊκανοί και άλλο οι Έλληνες. Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι και πάσης φύσεως πολίτες...φοροπολιτισμένων χωρών, όταν συζητούν για φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, ξέρουν πως πρόκειται για πολίτες ή επιχειρήσεις, που ανέπτυξαν δραστηριότητες, είχαν κέρδη και ΔΕΝ τα παρουσίασαν στην Εφορία.
 Στην Ελλάδα, η έννοια φοροδιαφυγή έχει άλλες ερμηνείες. 
Φοροφυγάς είναι αυτός που δηλώνει τα εισοδηματά του και δεν μπορει να τα πληρώσει. Τον "ανακαλύπτουν" όταν μετά απο κάποια χρόνια, το δηλωθέν χρέος έχει...πολλαπλασιαστεί απο τα ...πολλών ειδών πρόστιμα και επειδή δεν "λάδωσε" τον ελεγκτή.  Πολλές φορές , το λάδωμα γίνεται, μέσω των ...ελεύθερων επαγγελματιών φοροτεχνικών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είναι παράλληλα  και τηλεοπτικοί ...αστέρες. Μερικοί απ´ αυτούς αρχισαν να πολιτεύονται τα τελευταία χρόνια.
Φοροφυγάς στην Ελλάδα είναι αυτός ο οποίος υποβάλλει δηλώσεις, ετσι τον γνωρίζει η Εφορία και αυτομάτως θεωρείται "ψεύτης και κλέφτης". Τον "πλακώνουν" στους ελέγχους, ανακαλύπτουν (οι..ελεγκτές) δήθεν παρατυπίες,  αν δεν τα...πάρουν τους χρεώνουν υπέρογκα ποσά ...αναδρομικής φοροδιαφυγής, πρόστιμα και προσαυξήσεις. 
Για να βρει το δίκιο του ο ...ελεγχόμενος θα παει δικαστικώς και αν ξεμπλεξει, αυτο θα γίνει σε ...δεκα(10) χρόνια!
 Μέχρι τότε θα έχει καταστραφεί επαγγελματικά, ενω θα έχει καταγραφεί απο το Κράτος, ως ...φοροφυγάς και φοροκλέφτης. Αυτόν λοιπόν, παρουσιάζει ο κάθε Υπουργός στην Τροΐκα και προσπαθεί (μάταια) να την πείσει πως θα εισπραχθεί η φοροδιαφυγή (αυτού του είδους) η οποία φτάνει τα 38 δις ευρώ! 
Οι τροΐκανοί ξέρουν αυτο το ...παραμύθι το οποίο επικαλούνται οι εκάστοτε Έλληνες  Πρωθυπουργοί και οικονομικοί Υπουργοί.
Για τους Ευρωπαίους φοροφυγάδες είναι ...Άλλοι!
 Φοροφυγάδες είναι αυτοί που ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ τίποτα, η δηλώνουν ΖΗΜΙΕΣ, ενώ έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσία σε κινητά και ακίνητα (αυτοκίνητα, σπίτια, οικόπεδα, ομόλογα, μετοχές κ.λ.π).
 Φοροφυγάδες είναι τα παιδιά και οι γυναίκες των παραπάνω, που εμφανίζονται με τεράστια περιουσία και πανάκριβα αυτοκίνητα, τα οποία απέκτησαν απο την εποχή που πήγαιναν Δημοτικό και Γυμνάσιο!
Φοροκλέφτες όμως δεν είναι μόνο οι παραπάνω. Είναι και οι ...ελεγκτές του κράτους (εφορικοί και ΣΔΟΕητες) που τους κάλυπταν, παρότι γνώριζαν τις παρανομίες!
Κάποιοι απ´ αυτούς (τους ελεγκτές), δέχονταν να εξυπηρετήσουν τους φοροκλέφτες επειδή είχαν γίνει οι σχετικές συστάσεις απο ...πολιτικά πρόσωπα! Στις περιπτώσεις αυτές αρκούσε ένα...μπουκάλι ( πρώτο τραπέζι πίστα) και λίγα λουλούδια...!
Όσο λοιπόν θα την βγάζουν "καθαρή" οι ...εφοριακά άγνωστοι και θα την πληρώνουν οι γνωστοί αλλά αναξιοπαθούντες, η κάθε είδους Τροΐκα θα πιέζει να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τα ελλείμματα. 
Αφού έχουν, λοιπόν, μπροστά τους ένα Κράτος, το οποίο δεν θέλει να πειράξει τους πραγματικούς κλέφτες, αλλά αυτούς που εύκολα 
...βρίσκει, δεν αλλάζει τίποτα! Δηλαδή, θα πιέζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες που ΔΕΝ κρύβονται (αλλά έχουν ...γονατίσει οικονομικά) και οι πολίτες θα βλέπουν και θα ακούν απο τα..."τηλεπαράθυρα" αναλυτές, καθηγητές και ...έκπληκτους δημοσιογράφους, για οτιδήποτε, εκτός απο την αληθινή φοροδιαφυγή!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου