8.6.13

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ - Πήρε τους 3 βαθμούς από τη Λιθουανία

Σημαντικότατο βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014 έκανε η εθνική Ελλάδας με τη νίκη της, 1-0, επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους. 
Το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 20ο λεπτό χάρισε το «τρίποντο» στη «γαλανόλευκη», η οποία μετά την ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν πήρε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τους Σλοβάκους στη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση στα πρώτα 45 λεπτά η εθνική ομάδα κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να μπει προηγούμενη στ' αποδυτήρια. Από σέντρα του Χολέμπας στο 20ο λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τη «γαλανόλευκη» (0-1).

Οι Λιθουανοί μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση κι απείλησαν στο 24΄ με τον Πάνκα. Το δυνατό σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση βρήκε σε σώμα αμυντικού, η μπάλα άλλαξε πορεία, αλλά ο Καρνέζης δεν αιφνιδιάστηκε κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Από τη σέντρα του Καραγκούνη στο 49΄ ο Γκέκας βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας των Λιθουανών, αλλά η κεφαλιά που έπιασε βρήκε το Ζούμπας στη σωστή θέση. Σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο η εθνική δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά στην επανάληψη, ενώ στο 89΄ το βολέ του Σαλπιγγίδη τράνταξε το δοκάρι του Ζούμπας.

Διαιτητής: Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης

Οι συνθέσεις:

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ζάμπα Λάζλο): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικουλίνας (73΄ Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (86΄ Ελιόσιους), Ματουλεβίτσιους (86΄ Ντ. Τσεσνάουσκις)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας (46΄ Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85΄ Τζιόλης), Σαμαράς, Γκέκας (64΄ Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος.

Η Βαθμολογία
           Αγ. Ν-Ι-Η  Τερμ.  Β
Βοσνία      6  5-1-0  23-3  16
Ελλάδα      6  4-1-1   7-4  13
Σλοβακία    6  2-3-1   7-5   9
Λιθουανία   6  1-2-3   4-8   5
Λετονία     6  1-1-4   6-14  4
Λιχτενστάιν 6  0-2-4   3-16  2 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου