7.6.13

ΤΡΙΠΟΛΗ-Σύσκεψη για τον συντονισμό στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου

Σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την προσωρινή και οριστική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, της οποίας προήδρευσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υπεύθυνος συντονισμού του ΕΣΠΑ, Κυριάκος Βιρβιδάκης, πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Μανώλης Αγγελάκας, η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και οι δήμαρχοι Κορίνθου, 'Αργους και Ναυπλίου.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι ως χώρα έχουμε παραβιάσει όλες τις προθεσμίες και βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι' αυτό πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες. Παράλλημα, επεσήμανε πως τη νέα προγραμματική περίοδο δεν θα χρηματοδοτούνται έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ, την ώρα που στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προς αποκατάσταση 82 χωματερές.
Ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η σύσκεψη υπό τον υφυπουργό δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος και την αποφυγή επιβολής προστίμων και τόνισε την ανάγκη συντονισμένων δράσεων με χρονοδιάγραμμα που θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από όλους.
Η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ενημέρωσε για την εξέλιξη του ανταγωνιστικού διαλόγου που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Πελοπόννησο και πρόσθεσε ότι σύντομα θα κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές. Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των χωματερών, η κ. Νικολάου ανέφερε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προκειμένου να ξεκινήσει.
Το πρωί, ο κ. Βορβιδάκης επισκέφθηκε έναν ΧΑΔΑ στην Κορινθία, την προς αποκατάσταση κλειστή χωματερή Τρίπολης και τον προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης των σκουπιδιών της Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου