7.6.13

Βράβευση Μεσσήνιων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών !

Μεσσήνιοι φοιτητές τιμήθηκαν από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διάκρισή τους σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης
Στην κατάμεστη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 εκδήλωση του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προς τιμήν των φοιτητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς.
Η ομάδα που στήριξε και συγχρηματοδότησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», το Ίδρυμα Ευγενίδου, τη «Νομική Βιβλιοθήκη» και τη Δικηγορική Εταιρεία Potamitis Vekris,  κατετάγη τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος “Manfrend Lachs”. Την ομάδα αποτελούσαν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Μαρία Καμβύση, Ερασμία Παλιατσέα και Δήμητρα Τσακίρη, ενώ Faculty Advisor Assistant και βοηθός-προπονήτρια είχαν ορισθεί η Κατερίνα Πιτσόλη και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Στεφανία Βλάχου. 
Η καταγωγή της Μαρίας Καμβύση είναι από την Κορώνη Μεσσηνίας, ενώ η Ερασμία Παλιατσέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κύριο Θεοδόσιο Ν. Πελεγρίνη, τον Κοσμήτορα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγητή κύριο Μιχαήλ Τσινισιζέλη, οι οποίοι συνεχάρησαν  τους φοιτητές και μίλησαν για τη σημασία συμμετοχής σε διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης, τονίζοντας ότι οι φοιτητές έχουν για πρώτη φορά να αγορεύσουν σε συνθήκες πραγματικής δίκης. 
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής, καθηγητής κύριος Θεόδωρος Φορτσάκης επαίνεσε τους φοιτητές και συνεχάρη τους επιβλέποντες καθηγητές τους και αναφέρθηκε στην αδυναμία του Πανεπιστημίου να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή των φοιτητών και έκανε ειδική μνεία στους χορηγούς που χρηματοδότησαν τις ομάδες, χωρίς την αρωγή των οποίων δε θα ήταν δυνατή η συμμετοχή των ομάδων στους διαγωνισμούς.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των συμμετοχών και των διακρίσεων των φοιτητών του Τμήματος Νομικής από τους εκπροσώπους των νικητριών ομάδων φοιτητών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού κόσμου, ο βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, η Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, φοιτητές του Τμήματος Νομικής, γονείς κ.α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου