8.6.13

Α.Σαμαράς- "Έτσι θα διαλυθεί η χρυσή Αυγή " !

"Η Χρυσή Αυγή θα διαλυθεί όταν μειωθεί η ανεργία"
Την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των ποσοστών της ανεργίας με την πτώση της επιρροής της Χρυσής Αυγής συνδύασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο ομιλίας του σε Φόρουμ της Φινλανδίας.

Ο κ. Σαμαράς αποκάλεσε ευθέως "νεο-ναζιστικό" το κόμμα της Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι οι ψηφοφόροι που στρέφονται σε εξτρεμιστικά κινήματα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους πολιτικούς που βρίσκονται στην εξουσία.

"Στην Ελλάδα για παράδειγμα, έχουμε την εμφάνιση ενός νέου κόμματος, της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι βασικά νεοναζιστική. Υπάρχει πλέον ένα 12% ανθρώπων που λέει ότι πρόκειται να την ψηφίσει. Δεν ψηφίζουν υπέρ των νεοναζί. Ψηφίζουν ενάντια στην υφιστάμενη πολιτική δομή", είπε.

Και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι από τη στιγμή που η ανεργία θα αρχίσει να πέφτει, όλες αυτές οι εξτρεμιστικές λογικές θα μειωθούν, εάν δεν διαλυθούν".

"Τον Σαμαρά τον ενδιαφέρει να λύσει τα προβλήματα του αύριο"

"Τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει να κεφαλαιοποιήσει για κομματικό όφελος τα προβλήματα του χθες αλλά να λύσει τα προβλήματα του αύριο" έλεγε ανώτατη κυβερνητική πηγή σχολιάζοντας την διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για τα λάθη στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Η ίδια πηγή έλεγε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να παρέμβει στην αντιπαράθεση του ΔΝΤ με την ΕΕ, πρόσθετε όμως ότι την κριτική στο πρόγραμμα την έχει κάνει εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός, ο οποίος τώρα δικαιώνεται.

Η συζήτηση αυτή όμως, συνέχιζε, μπορεί να έχει οφέλη όχι μόνο για την Ελλάδα -που υπέστη τις συνέπειες- για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο εξής, αλλά για τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Πρόσκληση σε Κατάινεν


Πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα απηύθυνε ο Α. Σαμαράς στον ομόλογό του της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν.
Ο κ. Κατάινεν αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα επισκεφθεί την Ελλάδα μαζί με ομάδα επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί σύντομα δια της διπλωματικής οδού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου