7.6.13

ΠΡΟΣΟΧΗ - Επικίνδυνος ιός στο Facebook...

Επικίνδυνος ιός έχει προκαλέσει τρόμο τις τελευταίες ώρες τους χρήστες του δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης «Facebook». 
Σύμφωνα με διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέσω αυτού οι χρήστες πατάνε σε διάφορα εμφανιζόμενα links με αποτέλεσμα να αδειάζουν οι τραπεζικοί του λογαριασμούς.


Το όνομα του ιού είναι  Zeus, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κάποιο νέο ιό, καθώς κυκλοφορεί ήδη από το 2007, ενώ έχει παρεισφρήσει από την Amazon έως και τη NASA. Για την ίδια υπόθεση έχουν κλαπεί δεκάδες εκατομμύρια κωδικοί και έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 100 άτομα σε Μεγάλη Βρετανία και  Ανατολική Ευρώπη.
Πιο αναλυτικά, αφορά σε έναν ιό τύπου Trojan Horse που έχει «μολύνει» εκατομμύρια υπολογιστές, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις περάσει σε κάποιον υπολογιστή ο ιός παραμένει ανενεργός, έως ότου ο χρήστης μπει σε ένα σάιτ τράπεζας, καθώς τότε είναι που κλέβει το κωδικό του και στη συνεχεία αδειάζει τους λογαριασμούς του.  

Να σημειωθεί ακόμη, πως προσβάλλει κυρίως υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Πως, όμως, αναμεταδίδεται ο Zeus μέσω του προφίλ σας στο Facebook; Στέλνοντας μηνύματα στους φίλους σας. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα που αποστέλλεται υπάρχει ένας σύνδεσμος, που φαινομενικά μοιάζει με εικόνα ή βίντεο, ο οποίος παραπέμπει σε κάποια σελίδα, συνήθως από την ιστοσελίδα mediafire, και αν πατήσετε επάνω του, κατεβάζετε χωρίς να το θέλετε κάποιο αρχείο. Οπότε ιδιαίτερη προσοχή στα μηνύματά σας και στα λινκς που ανοίγετε.
Στη συνέχεια ο ιός παραμένει ανενεργός έως ότου συνδεθείτε μέσω web banking στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Το Facebook έχει ενημερωθεί για τον κίνδυνο όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου