7.6.13

Γιώργος Παπανδρέου - Ο Καραμανλής μας οδήγησε στο μνημόνιο !

Την δική του θέση για την κρίση παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVO  του Οντάριο στον Καναδά.
Ο πρώην πρωθυπουργός επέρριψε στον Κώστα Καραμανλή και το έλλειμμα που παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους για τη στάση που επέλεξαν να κρατήσουν απέναντι στην Ελλάδα, εκείνες τις κρίσιμες ώρες, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι με την αντιπολιτευτική πολιτική που είχε ακολουθήσει ο σημερινός Πρωθυπουργός… οι Έλληνες πλήρωσαν πολλά χρήματα.
“Η πολιτική που ακολουθήθηκε επιβλήθηκε από τους εταίρους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχτηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο θέμα.
Είχα ζητήσει από την Ευρώπη να εγγυηθεί το χρέος της Ελλάδας, και να μας δώσει τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να προχωρήσω στις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν.
Αντί για αυτό όμως, οι Ευρωπαίοι εταίροι επέλεξαν την ορθοδοξία της λιτότητας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα ελληνικό πρόβλημα, ενώ όπως αποδείχτηκε ήταν ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Παρέλαβα ένα έλλειμμα που υπολογιζόταν στο 10%, και αποδείχτηκε ότι ήταν 15,6%. Αν ήταν στο 10%, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σε εύλογο χρόνο με έναν καλό συνδυασμό αναπτυξιακών πολιτικών, δημοσιονομικής πειθαρχίας, περιορισμού της σπατάλης και αναδιοργάνωσης του κράτους”, ήταν τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί οκταετία αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι παραιτήθηκε οικειοθελώς από την ηγεσία, όταν διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικά συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα, τόνισε ότι έχει διαφωνίες για το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, αποτελούσε ωστόσο μονόδρομο, και ανακάλεσε στη μνήμη του το δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντάς το απαραίτητο, από τη στιγμή που δεν είχε πλέον τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται και στο εσωτερικό της χώρας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι, τη μακρά εκλογική περίοδο που επέλεξε ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την πλήρωσαν οι Έλληνες με πολλά χρήματα, ενώ αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει τον σημερινό Πρωθυπουργό ότι, πέραν του κόστους, στην περίπτωση που η χώρα πήγαινε σε εκλογές, η Βουλή θα είχε πολλούς ακραίους.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα “συμφέροντα” που εκτιμά ότι κρατούν την Ελλάδα υπό ομηρία, διαφώνησε με τον Θεόδωρο Πάγκαλο για τη διαπίστωση “μαζί τα φάγαμε”, ενώ απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής σε μια λανθασμένη αντίδραση των Ελλήνων πολιτών στην κρίση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου