8.6.13

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ-Συνεργός του Παλαιοκώστα και του Ριζάι πήρε άδεια από τη φυλακή και...μην τον είδατε !!!

Δραπέτης φυλακών είναι και... επίσημα ο γνωστός «καρφάκιας», ο συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι κατά την πρώτη τους εναέρια απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2006.

Μετά από απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των αρμόδιων αρχών να του δώσουν άδεια, τελικά την πήρε και τώρα την παραβίασε...

Από την περασμένη Πέμπτη ο 32χρονος Σπύρος Δραβίλας, θεωρείται δραπέτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», οι οποίες επιβεβαιώνοντας από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, παραβίασε άδεια που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο.

Τον Μάρτιο του 2009 ο Δραβίλας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο κακοποιούς. 

Ο επονομαζόμενος «καρφάκιας» (λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του) συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μια φίλη του. Τρεις μήνες πριν πάρει μέρος στο σχέδιο απόδρασης των Παλαιοκώστα και Ριζάι, τον Μάρτιο του 2006, ο 32χρονος είχε παραβιάσει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο καταδικασμένος σε 6ετή κάθειρξη για ναρκωτικά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο «καρφάκιας» ξεκίνησε απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των εισαγγελικών και σωφρονιστικών αρχών να του χορηγήσουν άδεια. Ως αιτία για τη διακοπή χορήγησης αδειών στον Δραβίλα ήταν νέα δίωξή του για συμμετοχή σε ληστεία, το 2007.

Σε κείμενο που είχε συντάξει και δημοσιεύσει στις 4 Φεβρουαρίου ανέφερε: «Πριν από μερικούς μήνες, ενώ είχα ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο φυλάκισης για τη χορήγηση άδειας, το κράτος και οι διωκτικές αρχές εξάντλησαν πάνω μου την εκδικητική τους μανία απορρίπτοντας, τη μία μετά την άλλη, όλες τις αιτήσεις μου για το κεκτημένο δικαίωμα της άδειας που δικαιούμουν». 

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, με την υπόθεση Δραβίλα ασχολήθηκαν «κινήσεις» αναρχικών. Στο Indymedia αναρτήθηκε κείμενο που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Σπύρος δεν είναι μόνος... Πρέπει να γίνουν κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα». Επιστολή συμπαράστασης συνέταξε και ο Τάσσος Θεοφίλου, κρατούμενος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία της Πάρου τον Αύγουστο του 2012.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου