8.10.13

Συνάντηση Καφαντάρη - Νάντιας για την αντιδιαβρωτική προστασία της Μεθώνης

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Γενική Γραμματέα Περιβάλλοντος, κ. Νάντια Γιαννακοπούλου τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013.

Αναλυτικότερα, στη  συνάντηση με την Γενική Γραμματέα κα Νάντια Γιαννακοπούλου συζητήθηκε, παρουσία και του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Π.Ε.) του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Επαμεινώνδα Τολέρη η έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο  αντιδιαβρωτικής προστασίας της Μεθώνης.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ακόλουθα θέματα, την πορεία υλοποίησης της ενταγμένης πράξης «Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων στην Δ.Κ. Πύλου, στην Τ.Κ. Λαχανάδας και στην Τ.Κ. Σουληναρίου του Δήμου Πύλου Νέστορος» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»(Π.Α.Α), προϋπολογισμού 222.734,55€, αλλά και τη δυνατότητα ένταξης της πράξης «Διάνοιξη αντιπυρικού δρόμου στην Τ.Κ. Μεταξάδας, της Δ.Ε. Νέστορος» προϋπολογισμού 305.830,81€ στο ίδιο πρόγραμμα. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της κας Γιαννακοπούλου με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών κ. Γεώργιο Αμοργιανιώτη, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν τα προαναφερθέντα έργα, δόθηκαν από πλευράς Υπουργείου διαβεβαιώσεις για άμεση έγκριση δημοπράτησης του ήδη ενταγμένου έργου αλλά και επίσπευση διαδικασιών για ένταξη του δεύτερου.

Στη συνέχεια, ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι ενέργειες αναφορικά με το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου ο Δήμος Πύλου Νέστορος να δημοπρατήσει την πράξη «Αναβάθμιση - Ανακαίνιση τριών παιδικών χαρών του Δήμου Πύλου - Νέστορος (στην Δ.Κ. Πύλου, στην Τ.Κ. Χανδρινού και στην Τ.Κ. Φοινικούντας)» ενταγμένη ήδη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», προϋπολογισμού 218.079,00 €.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, καθώς η μεσσήνια Γενική Γραμματέας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν το νομό και όχι μόνο φυσικά. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχαρίστησε την κ. Γιαννακοπούλου για την ανταπόκρισή της και διατύπωσε τη βεβαιότητά του, ότι η συνάντηση αυτή είναι ο προάγγελος μιας ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου