15.7.14

Ξεκινά την Πέμπτη 17 Ιουλίου το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκινά την Πέμπτη 17 Ιουλίου το επετειακό, 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του μήνα.
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ευτυχής και περήφανος διότι παρά τις όποιες δυσκολίες πραγματοποιείται και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που αποτελεί «το παράθυρο στον έξω κόσμο» για την πόλη μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο και την ποιότητά του.
afisa
Με παρέμβαση της Κυβέρνησης θα δοθεί ένα ποσό για να καλυφθεί μέρος των εξόδων του Φεστιβάλ και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από το Δήμο, αφού υπάρχει και η πολιτική βούληση αλλά και η οικονομική δυνατότητα να στηριχθεί - κατά το δυνατόν - αυτός ο σπουδαίος για την πόλη θεσμός.
Ο κύριος στόχος, σύμφωνα με τον Π. Νίκα, θα πρέπει ωστόσο να είναι η επανένταξη του φεστιβάλ στο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διενέργειά του τα επόμενα χρόνια.
Στις παραστάσεις του επετειακού 20ού Φεστιβάλ θα τιμήσουν το θεσμό και την Καλαμάτα με την παρουσία τους ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς και πολλοί άλλοι.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Καλαμάτας συνεχάρη την - επίτιμη δημότη Καλαμάτας, πλέον - Βίκυ Μαραγκοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού, για όλες τις προσπάθειές της υπέρ του θεσμού αυτού και της έδωσε το λόγο.
Η κα Μαραγκοπούλου ανέλυσε το πρόγραμμα των παραστάσεων και των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ και προέτρεψε όσους δεν έχουν προμηθευτεί ήδη τα εισιτήριά τους για τις φετινές παραστάσεις να σπεύσουν, γιατί αυτά έχουν γίνει ανάρπαστα. Αναφέρθηκε, επίσης, με την ευκαιρία της παράστασης του Φεστιβάλ «Πετρόσουπα», στο σπουδαίο έργο που γίνεται στις καλλιτεχνικές σχολές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», στον επαγγελματισμό, την ποιότητα σπουδών και το υψηλό επίπεδο των εκατοντάδων σπουδαστών σ’ αυτές.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που ξεκινά σε 2 ημέρες:
Σημειώνεται πως η ώρα ενάρξεως κάθε παραστάσεως θα τηρείται με ακρίβεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου