Ενημερωτικά
σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες.
Σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης,
για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, που επιθυμούν να
δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα, υλοποιεί η Γενική
Γραμματεία Νέας Γενιάς, για τρίτη συνεχή χρονιά.
Εξαιτίας το μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνουν οι νέοι για την αγροτική παραγωγή, τα σεμινάρια φέτος, θα
πραγματοποιηθούν σε περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διεύρυνε
τις συνεργασίες της με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση
των ενδιαφερομένων.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται
στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος», μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας
Νέας Γενιάς, που στόχο έχει να
παρουσιάσει στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές
συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 60 ωρών το καθένα και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα παρακάτω εκπαιδευτικά ιδρύματα :
1) το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή
Αγροτικής Παραγωγής, Υποδομών & Περιβάλλοντος, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής
Παραγωγής (Αθήνα) στις παρακάτω θεματικές:
Πρόγραμμα Αμπελουργίας, Ελαιοκομίας, πρόγραμμα
των Άνυδρων Κήπων-Φυτοδώματα Αγροτουριστικών Μονάδων , πρόγραμμα των Εδώδιμων
Μανιταριών ,πρόγραμμα των Κηπευτικών
Καλλιεργειών και πρόγραμμα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών
2) το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
στη Θεσσαλονίκη, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας- Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
(Θεσσαλονίκη-Σίνδος) στη θεματική «Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Από την παραγωγή στη
μεταποίηση»
3) το
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (Λάρισα)
στη θεματική «Βιώσιμη επιχειρηματικότητα μονάδων παραγωγής και
μεταποίησης γάλακτος με έμφαση στην
Ασφάλεια, Ποιότητα
και Καινοτομία των προϊόντων»
4) το
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και
Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Άρτα) στη
θεματική "Ανάπτυξη σύγχρονων
θερμοκηπιακών επιχειρήσεων "
5) το Τεχνολογικό
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας
Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (Αργοστόλι) στη θεματική
«ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ»
6) το Τεχνολογικό
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου, Εργαστήριο Λαχανοκομίας –Τμήμα Τεχνολόγων
Γεωπόνων- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
(Καλαμάτα) στη θεματική “Υδροπονικές
καλλιέργειες ανθοκομικών και λαχανοκομικών φυτών”
Η συμμετοχή των καταρτιζομένων, είναι 60 ευρώ για κάθε κύκλο (ήτοι
ένα ευρώ την ώρα).
Οι
συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαίωση
παρακολούθησης, με την προϋπόθεση ότι δεν θα απουσιάσουν παραπάνω από 5 ώρες
και ότι θα συμπληρώσουν επιτυχώς τεστ γνώσεων με τη λήξη του προγράμματος.
Οι αιτήσεις θα συμπληρώνονται και θα
αποστέλλονται ηλεκτρονικά έως τις 20 Αυγούστου 2014