14.7.14

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ - Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καλοκαιρινή... κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, ανέμους και... χαλάζι!

Για βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αύριο Τρίτη 15 προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Η επιδείνωση ξεκινά από σήμερα Δευτέρα, καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Επέκταση των φαινομένων αναμένεται αύριο Τρίτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, δεν αποκλείεται, παρά την πιο περιορισμένη διάρκειά τους, να είναι παροδικά ισχυρές και να συνοδεύονται πιθανόν και αυτές από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν το απόγευμα της Τετάρτης στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Επιπρόσθετα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου