11.9.14

ΔΕΘ - 300.000 θέσεις εργασίας, δωρεάν ρεύμα, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και μισθό 751 ευρώ θα εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας


300.000 θέσεις εργασίας, δωρεάν ρεύμα, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και μισθό 751 ευρώ θα εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας

"Κλείδωσαν" στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ οι εξαγγελίες που θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και οι προτεραιότητες ενός κυβερνητικού προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευτεί ότι με κυβέρνηση της Αριστεράς κανένα σπίτι δεν θα μένει χωρίς ρεύμα και πως θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν παροχή κάποιας ποσότητας ρεύματος ανά νοικοκυριό.
Ο ίδιος θα τονίσει ότι σε περίπτωση εκλογής του κόμματός του, ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα επανέλθει στα 751 ευρώ και αυτό με την αναπροσαρμογή του επιδόματος ανεργίας και διεύρυνση των δικαιούχων.
Ο κ. Τσίπρας θα υπογραμμίσει ότι θα υπάρξει αποκατάσταση μέρους των απωλειών των πολύ χαμηλών συντάξεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επιβολή ενός φόρου μεγάλης περιουσίας και επιστροφή του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
Θα παρουσιάσει επίσης μια συνολική πολιτική αξόνων που αφορούν την δημιουργία περίπου 300.000 θέσεων εργασίας, την πολιτική ανασυγκρότησης της οικονομίας και του κράτους, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα θα υπάρξει για τους πλέον κοινωνικά αδύναμους. Ειδική αναφορά θα γίνει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο φορολογικό σύστημα που θα ψηφίσει αν γίνει κυβέρνηση. Ενστάσεις για σειρά θεμάτων, όπως στο θέμα της δημιουργίας τράπεζας ειδικού σκοπού, η διαχείριση των κόκκινων δανείων κλπ έχει διατυπώσει η Αριστερή Πλατφόρμα.
Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι τα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη θα είναι απολύτως κοστολογημένα για να μπορούν να πείσουν και τον κάθε πολίτη ότι αυτά είναι υλοποιήσιμα.
Το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσίπρα δεν είναι γνωστό καθώς θα υπάρξει από τον ίδιο μια τελική ιεράρχηση των δεκάδων θέσεων και προτάσεων που έχουν υποβληθεί σε σωρεία συνεδριάσεων και πολύωρων συζητήσεων της Επιτροπής προγράμματος και της Πολιτικής Γραμματείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου