" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

13.9.14

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ... Συγκλονιστική η μητέρα του Φύσσα: Σκότωσαν τον Παύλο οι φασίστες που είχε πολεμήσει ο παππούς του

Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν τελείωσε, διαμηνύει η μητέρα του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου της από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.
Ο πόνος της Μάγδας Φύσσα ξεχειλίζει και σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής λέει ότι τώρα είναι πιο βαθύς και πιο έντονος.
"Ποτέ στη ζωή μου δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα έχανα έτσι τον Παύλο. Πίστευα ότι αυτό είχε τελειώσει. Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα του το έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το ίδιο του το εγγόνι από τους φασίστες που εκείνος πολέμησε σαν φαντάρος. Ο παππούς του Παύλου πολέμησε τους φασίστες και εκείνοι έφτασαν να δολοφονήσουν το εγγόνι του" δηλώνει η Μάγδα Φύσσα.
Ο χρόνος έμεινε "παγωμένος" σε εκείνη τη μέρα, για την ίδια και την οικογένειά της, αναφέρει και μιλά για τον φόβο των περιοίκων, που ήταν δίπλα και δε βοήθησαν τον Παύλο και αυτών που απλά έβλεπαν από τα μπαλκόνια. Αυτό που δίδαξε ο Παύλος, λέει η μητέρα του είναι να κινήσουν τον φόβο:
"Έφυγε για να πάει να δει μπάλα και δεν γύρισε! είναι τρελό, είναι τρελό. και ο κόσμος να κοιτάει από τα μπαλκόνια του και να φοβάται να κατέβει. Tουλάχιστον ο κόσμος να μην φοβάται πια... Αν μη τι άλλο, αυτό τους δίδαξε. Να νικήσουν τον φόβο".
Η μητέρα του Παύλου ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του παιδιού της και των ηθικών αυτουργών, όμως δικαίωση για εκείνην θα ήταν να γύριζε πίσω ο Παύλος, όπως λέει.
"Ποια δικαίωση λοιπόν; μας 'φάγανε' το παιδί. καλύτερα να σκοτώνανε και εμάς, να μας τελειώνανε. Υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που έκανε; η κτηνωδία στο μεγαλείο της" τονίζει.
Την ίδια ώρα προκαλεί σοκ το ηχητικό ντοκουμέντο με τον πρώην σωματοφύλακα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος μιλώντας στο τηλέφωνο δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα, βρίζει χυδαία τον νεκρό.
"Τραγούδα τα τώρα π... από κει που είσαι" ακούγεται να λέει ο χρυσαυγίτης Σωτήρης Δεβελέκος.
Στις 18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού ξεκινά διήμερο μνήμης με εκδηλώσεις και συναυλίες στο Κερατσίνι, το Σύνταγμα και πολλές άλλες περιοχές με κεντρικό σύνθημα ποτέ πια φασισμός.
Πηγή: Mega

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου