11.9.14

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων στους περίπου 1.300.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χτυπά σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στα σχολεία βρίσκονται όλα τα σχολικά εγχειρίδια. Στις θέσεις τους βρίσκονται επίσης 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή συνολικά 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
Επίσης έως σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, έχουν τοποθετηθεί 4.900 αναπληρωτές, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν 10.000 αναπληρωτές ακόμη με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία.
Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσης, συνταξιοδοτήσης κ.ο.κ).

Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι τα κενά δεν υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Ο υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει σχετικά ότι τα κενά θα είναι περίπου 500.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για 9.000 κενά στα δημοτικά σχολεία και 3.000 κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια.
Σημειώνεται ότι, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θα παραστεί σε αγιασμό στα Δωδεκάνησα, ενώ ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην Αλεξανδρούπολη.

Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης για «τα εκπαιδευτικά κενά, την αδιοριστία, την αξιολόγηση - χειραγώγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου».
Η ΟΛΜΕ κατέθεσε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο εκπαιδευτικός».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου