28.12.14

Σαν σήμερα από…την τοπική ιστορία. 28 Δεκεμβρίου 2010. Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει την Μεσσήνια ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου

Σαν σήμερα, στις 28 Δεκεμβρίου 2010, η Ακαδημία Αθηνών τιμά τη Μεσσήνια  ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου για την ποιητική της συλλογή «Διηγήματα» με το βραβείο Γεωργίου Αθάνα και με το ακόλουθο σκεπτικό, που αναφέρεται στο βραβείο που η ίδια παρέλαβε: 
«Η ίδια η ποίηση αφηγείται τα πάθη και βιώματα της δημιουργού της, ποίηση με την οποία κατακτά την αμεσότητα και σταθεροποιεί το τολμηρό εύρος των ποιητικών αλμάτων της από το αναμενόμενο προς το απρόοπτο». 
Η Γιώτα Αργυροπούλου γεννήθηκε στο χωριό Κωνσταντίνους. 
Σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ζει στην Καλαμάτα. 
Έργα: Τοιχογραφία της άνοιξης (Καστανιώτης 1998, 1999 - Μεταίχμιο 2006 συμπληρωμένη έκδοση, 2010) Νερά απαρηγόρητα (Πλανόδιον 2004, 2009), Διηγήματα (Μεταίχμιο 2010). Ανέκδοτα ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά: Νέα Εστία, Εντευκτήριο, Λέξη, Πλανόδιον, Νεφούρια, Πάροδος, Εμβόλιμον, Παρέμβαση κ.α. Κριτικές για το έργο της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά. 
Για την ποιητική της συλλογή Διηγήματα, όπως προαναφέραμε, τιμήθηκε το 2010 από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Γεωργίου Αθάνα του Ιδρύματος Ουράνη. 
 
Ο Βουφραδιώτης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου