29.12.14

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΕΚΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας, με σκοπό την υλοποίηση της «Εθνικής Στρατηγικής για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή», συνυπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο Καθηγητής-Ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Γρηγόρης Σκαλκέας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.

Στόχος του Μνημονίου συνεργασίας, είναι  :
· Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής σε επίπεδο χώρας, με συγκεκριμένες δράσεις προσαρμογής σε όλους τους τομείς.
· Η αξιοποίηση της εμπειρίας της Τράπεζας της Ελλάδος και της διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ), την οποία αυτή στηρίζει, σε θέματα των οικονομικών και λοιπών επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Στην συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επισης ο ακαδημαϊκός Χρηστος Ζερεφος και η πρώην Γενικη Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Ναντια Γιαννακοπουλου,  που είχαν αναλάβει τον συντονισμό και την προετοιμασία για την επίτευξη της παραπάνω συνεργασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου