28.12.14

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ- Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Βοηθήστε μας, προσευχηθείτε για εμάς»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών μέσα από το πλοίο που καίγεται κοντά στην Κέρκυρα. Αρκετοί τηλεφωνούν και είναι ψύχραιμοι όμως άλλοι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.
«Η φωτιά καίει ακόμα, τη βλέπουμε στο κάτω κατάστρωμα, εκεί όπου είναι η ρεσεψιόν και βρίσκονταν και οι σωσίβιες λέμβους», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ένας επιβάτης.

«Άρχισαν να καίνε τα παπούτσια μας, οι λαμαρίνες άρχισαν να καίνε και "φούσκωσαν". Δεν μπορούμε να πάμε στο κάτω κατάστρωμα ούτε πουθενά, γύρω γύρω όλα καίγονται!», τόνισε ο επιβάτης.
Άλλος επιβάτης τόνιζε πάλι στο Mega: «Καιγόμαστε, βοηθήστε μας, η κατάσταση είναι δραματική».
«Βλέπουμε παντού φωτιές. Οι φλόγες έρχονται από το γκαράζ, τις καμπίνες», είπε ο ίδιος. Εκκληση για βοήθεια έκανε άλλος επιβάτης, μιλώντας στο MEGA. «Θέλουμε επειγόντως βοήθεια. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το καράβι. Δεν υπάρχουν βάρκες. Έχουμε εγκλωβιστεί».
Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία γυναίκας που μετέφερε τις δραματικές στιγμές που ζουν οι δικοί της άνθρωποι που βρίσκονται στο πλοίο. «Προσευχηθείτε για εμάς, καιγόμαστε», της είπαν όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ. Οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα του πλοίου και προτεραιότητα στη διαδικασία εκκένωσης έχει δοθεί σε γυναίκες και παιδιά.
«Συζητούσαμε με το πλήρωμα ότι αυτό το πλοίο δεν πρόκειται να κάνει άλλο ταξίδι. Βγαίναμε για τσιγάρο και βλέπαμε τις βάρκες και λέγαμε ότι αν χρειαστεί δεν πρόκειται να κατέβουν στη θάλασσα. Επικρατούσε πλήρης ασυνεννοησία. Περιμέναμε μία ώρα για να μας βγάλουν έξω από το πλοίο», είπε ο μάρτυρας που ταξίδεψε με το ίδιο πλοίο ανήμερα Χριστούγεννα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου