30.12.14

Οπλα και χειροβομβίδες στο σπίτι του οδηγού του ΙΧ που εξερράγη στην Αττική Οδό


Οπλα και χειροβομβίδες στο σπίτι του οδηγού του ΙΧ που εξερράγη στην Αττική Οδό

Νέα στοιχεία, που ενισχύουν την άποψη πως η έκρηξη ΙΧ αυτοκινήτου που βρισκόταν εν κινήσει στην Αττική Οδό οφειλόταν σε κάποιου είδους εκρηκτικό μηχανισμό και όχι σε βλάβη του αυτοκινήτου, έρχονται στο φως.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας Newsit, σε σπίτι που διατηρούσε ο 35χρονος που διαμελίστηκε από την έκρηξη στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δύο περίστροφα, για τα οποία δεν είχε άδεια, δύο χειροβομβίδες, αλλά και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.
Το τι και το πως συνέβη χθες το πρωί στην Αττική Οδό δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Οι πυροτεχνουργοί δεν βρήκαν υπολείμματα μηχανισμού, ενώ μέρη του αυτοκινήτου αλλά και τα ρούχα του 35χρονου που σκοτώθηκε μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια για να εξεταστούν για ίχνη εκρηκτικού υλικού.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα όπλα και τα εκρηκτικά σε ένα σπίτι του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε η σύντροφος του 35χρονου.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα μετά από έρευνα, καθώς ανακάλυψαν στα ρούχα του 35χρονου κλειδιά που δεν αντιστοιχούσαν στο διαμέρισμα όπου διέμενε.
Το γεγονός ότι ο άνδρας νοίκιαζε και δεύτερο διαμέρισμα, στο οποίο εντοπίστηκε ο οπλισμός, ανοίγει νέους δρόμους στις έρευνες.
Μάλιστα νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος ίσως έκανε... διπλή ζωή καθώς στο κατάστημα που αναφέρθηκε αρχικά πως εργαζόταν είναι μεν γνωστός, αλλά ως θαμώνας και όχι ως εργαζόμενος.
Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητο εξερράγη στις 7.25 το πρωί, ενώ βρισκόταν στο χιλιομετρικό σημείο Α50,5 της Αττικής Οδού, κοντά στην έξοδο προς το Αεροδρόμιο. Η συνοδηγός επρόκειτο να επιβιβαστεί στην πτήση των 7.30 προς Τίρανα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής (ΥΔΕΖΙ) της Ασφάλειας που εξετάζουν το περιστατικό, η έκρηξη οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα. Θεωρείται πολύ πιθανό, κάτω από το κάθισμα του οδηγού, να είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπολείμματα μηχανισμού δεν βρέθηκαν, ενώ στο σημείο δεν δημιουργήθηκε κρατήρας που να μαρτυρά την ύπαρξη βόμβας...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου