28.12.14

ΦΩΤΟ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ: Το Norman Atlantic φλέγεται - 4 Μεσσήνιοι οδηγοί στο πλοίο - Τουλάχιστον 328 κινδυνεύουν να πνιγούν

Πολύ δύσκολες οι συνθήκες - Άνεμοι 10 μποφόρ και κύματα 7 μέτρων - 478 επιβαίνοντες, οι 150 έχουν διασωθεί - Δύο ρυμουλκά στο σημείο

 Στην περιοχή έχουν φτάσει και δύο ρυμουλκά ανοιχτής θαλάσσης από Κέρκυρα και Πύλο. 

Για να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης, ωστόσο, χρειάζεται άδεια από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Τέσσερις Μεσσήνιοι οδηγοί βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους 411 επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic, στο οποίο από νωρίς το πρωί της Κυριακής έχει ξεσπάσει πυρκαγιά ανοιχτά της Κέρκυρας κοντά στους Οθωνούς. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 3 οδηγούς από την Κυπαρισσία και έναν από την Καλαμάτα, οι οποίοι εργάζονται σε μεταφορική εταιρεία με έδρα στην Τριφυλία. 
 Επτά στρατιωτικά ελικόπτερα στην περιοχή (2 Sikorsky S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, δύο Super Puma και άλλα τρία).
Η φρεγάτα «Ναβαρίνο» υπολογίζεται ότι θα φτάσει στην Κέρκυρα σε περίπου 18 ώρες. Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα πλοία γενικής υποστήριξης «Προμηθέας» και «Αξιός», αλλά και η πυραυλάκατος «Δανιόλος».
Το Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας, είχε ξεκινήσει από την Πάτρα, πέρασε από Ηγουμενίτσα και είχε προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας. Από τα 56 μέλη του πληρώματος οι 34 Έλληνες και οι άλλοι 22 Ιταλοί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου