29.12.14

Δραματικές εξελίξεις στο «Norman Atlantic»! Επτά οι νεκροί, φόβοι ότι αγνοούνται άλλοι 40

Δραματικές εξελίξεις στο «Norman Atlantic»! Επτά οι νεκροί, φόβοι ότι αγνοούνται άλλοι 40 (συγκλονιστικά video)
Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις γύρω από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» καθώς ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν άλλοι δύο νεκροί ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε επτά.
Οπως ανέφερε η ιταλική ακτοφυλακή (Guardian Coasteria) στο κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί. Ομως. ο πιο μεγάλος φόβος προέρχεται από το γεγονός ότι κάποιες πληροφορίες λένε ότι μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον 40 αγνοούμενοι.
Υπάρχουν φόβοι πως ίσως να έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου, εκεί απ' όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε η φωτιά που κατέκαψε απ' άκρη σ' άκρη το Norman Atlantic.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 478 επιβαίνοντες στο πλοίο (422 επιβάτες και 56μελες πλήρωμα) έχουν εντοπιστεί και διασωθεί 433.
Η πληροφορία πως υπάρχουν ακόμη τέσσερις νεκροί μεταδόθηκε πρώτα όταν οι πρώτοι 49 διασωθέντες έφτασαν στο Μπάρι. Ένας Τούρκος από τους διασωθέντες είπε στους δημοσιογράφους που έσπευσαν να καταγράψουν τη μαρτυρία του πως είχε δει τέσσερις νεκρού σε σωστική λέμβο, δυο άνδρες και δυο γυναίκες. Όπως ανακοίνωσαν ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο σκάφος ολοκληρώθηκε, ενώ πριν από λίγη ώρα το πλοίο εγκατέλειψε -σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ- και ο πλοίαρχος.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται, δυστυχώς, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 αγνοούμενοι καθώς φέρονται να έχουν διασωθεί 433 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τέσσερις νεκροί περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των νεκρών σε πέντε, προτού βρεθούν στο κουφάρι του πλοίου άλλοι δύο.
Στην περιοχή σπεύδει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής για την περισυλλογή τους, ενώ στοιχεία ταυτοποίησης των σορών θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωσή του Αρχηγείου του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με επιτυχία πριν από λίγη ώρα από το πλοίο και πως στο «Norman Atlantic» παραμένουν μόνο μέλη του πληρώματος για τους τελευταίους ελέγχους.
Πάντως, από αυτή την εξέλιξη μυστήριο προκαλεί το γεγονός πώς βρέθηκαν νεκροί άνθρωποι στη θάλασσα από τη στιγμή που δεν είχαν δηλωθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή αγνοούμενοι. Αυτό ίσως και να αλλάζει τα δεδομένα με τον αριθμό των επιβαινόντων. Ήταν οι τέσσερις νεκροί αριθμημένοι στο πλήρωμα που επέβαινε στο πλοίο ή επρόκειτο για πολίτες που δεν είχαν προσμετρηθεί; Κάθε ώρα που περνά γεννά πολλά ερωτήματα.

Στο μεταξύ η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων ατόμων από το πλοίο "Norman Atlantic" στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από ελικόπτερα Super Puma.
Πάντως, σύμφωνα με το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, στους 419 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό. Από αυτούς οι 94 είναι Ελληνες. Το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό προσμετρά και τους πέντε νεκρούς, μεταξύ των διασωθέντων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου