Κάπως....νωρίς δεν ξεκίνησε η εσωτερική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ;
 Και μάλιστα από το  iksra.gr που είναι το σάιτ της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη...
Με  εκφράσεις περί Κωλοτούμπας και Υποχώρησης, αλλά και «άνευ όρων παράδοση στις Σειρήνες» οι αρθρογράφοι του iskra.gr, καταγγέλλουν στροφή προς νέο Μνημόνιο, «άδειασμα» της θέσης περί διαγραφής χρέους, μιλώντας ουσιαστικά για έναν συμβιβασμό υποτέλειας.
Την σκληρότερη κριτική την κάνει ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου, που στο άρθρο του με τίτλο το Τυρί και η Φάκα υπογραμμίζει:
«Θέλω να ελπίζω ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα επιδείξει και τη θέληση και τη δύναμη να αντισταθεί στους Κύκλωπες χωρίς να παραδοθεί στις Σειρήνες. Ωστόσο τα μηνύματα που έστειλε από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών- λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη σθεναρή στάση του απέναντι στον Ντάισελμπλουμ, που ενίσχυσε κατά πολύ το κύρος του, εσωτερικά και διεθνώς- προκαλούν εύλογη ανησυχία.»
Σε άλλο σημείο λέει με νόημα:
«Απαντώντας στις αιτιάσεις φίλων και αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για «κωλοτούμπα», που ενταφιάζει το αίτημα της διαγραφής χρέους, ο Γιάννης Βαρουφάκης ισχυρίστηκε- όπως είχε κάνει και προεκλογικά- ότι πρόκειται, ουσιαστικά, για διαγραφή χρέους με άλλο όνομα. Βαφτίζουμε δηλαδή το ψάρι κρέας για να ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους και να μπορέσει ο Σόιμπλε να «πουλήσει» στους ψηφορόρους του αυτή τη λύση χωρίς να τους εξαγριώσει. Ας μας επιτραπεί να αμφιβάλουμε πολύ ζωηρά για το πόσο «έξυπνη», από πολιτική άποψη, είναι αυτή η ιδόρρυθμη «μηχανική χρέους». Εκτιμάμε ότι ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τους δανειστές (εκτός, ίσως, από κάποια πολύ περιορισμένη και υπό αυστηρούς όρους εφαρμογή της ρήτρας ανάπτυξης), στέλνει ένα μήνυμα υποχωρητικότητας προς το Βερολίνο, ακριβώς τη στιγμή που θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο. Τη δυσπιστία μας αυτή ενισχύουν και άλλες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο Σίτι του Λονδίνου, οι οποίες κάποτε συγκρούονταν με δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και άλλων υπουργών. Αίφνης, ο Γιάννης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι θα επιμείνει σε (μικρότερα) πρωτογενή πλεονάσματα έστω κι αν αυτό σημάνει εγκατάλειψη των υπεσχημένων κοινωνικών προγραμμάτων, ότι ιδιωτικοποιήσεις (για παράδειγμα, στο λιμάνι του Πειραιά) θα συνεχιστούν, έστω με άλλα κριτήρια και ότι δεν υπάρχει περίπτωση κρατικοποίησης των τραπεζών».
Ο Σόφη Παπαδογιάννη, ένα εκ των παλαιότερων μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «Σκωτσέζικο Ντους από την ΕΕ».
Μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Η νέα συμφωνία Ελλάδας- ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ ή το νέο συμβόλαιο της Ελλάδας με την ΕΕ για το οποίο έκανε λόγο ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν, δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υποκαταστήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας κυβέρνησης που ενέκρινε ο ελληνικός λαός.»