4.7.15

Φώφη Γεννηματά: Επιλέξτε το ΝΑΙ που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει


Φώφη Γεννηματά: Επιλέξτε το ΝΑΙ που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει

«Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες να κάνουν την επιλογή που δίνει στην Ελλάδα δυνατότητα για να αναπνεύσει, για να σταθεί και πάλι όρθια και για να διαπραγματευτεί, για να εξαλειφθούν οι ακραίες απαιτήσεις που θέτουν οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι των Δανειστών. Για να ξεφύγει ο Ελληνικός Λαός από τον εφιάλτη, μια πρόγευση του οποίου ζούμε αυτές τις μέρες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι απλά ένα μικρό τρέιλερ του τι θα ακολουθήσει αν οι Έλληνες παραπλανηθούν και επιλέξουν το Όχι. Ψηφίζοντας Ναι επιλέγουμε την Ευρώπη και το ευρώ, την ασφάλεια που μας παρέχει -ιδιαίτερα τώρα- το γεγονός ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη, ισχυρή και δημοκρατική οικογένεια εθνών. Με την επιλογή μας δεν λέμε Ναι στη λιτότητα, αλλά Ναι στο μέλλον και την ελπίδα», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της στη Real News. Όπως σημειώνει ακόμη, «την Κυριακή το βράδυ το Ναι του ελληνικού λαού πρέπει να είναι ηχηρό. Είναι ζωτική ανάγκη να δίνει μια ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση της χώρας, όποια κι αν είναι αυτή, ώστε την επομένη Δευτέρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το ηχηρό μεγάλο ΝΑΙ δυναμώνει τη φωνή της Ελλάδας και ενισχύει αποφασιστικά τη διαπραγματευτική της θέση για να διασώσουμε κάποια κοινωνικά κεκτημένα και να διασφαλίσουμε δεσμεύσεις και πόρους για την κοινωνική συνοχή, για την ανάπτυξη, για την αναδιάρθρωση και του Δημοσίου χρέους αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για τις αναγκαίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι το Ναι είναι το μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας. Η μόνη συμβολή του Όχι στην διαπραγμάτευση είναι μέσα από αναξιόπιστα και αφερέγγυα πρόσωπα για να οδηγηθούμε σε νέες άγονες συγκρούσεις και ρήξεις, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και όλες τις γενιές στην περιπέτεια, στη χρεοκοπία και τελικά στη Δραχμή».
«Ελάχιστη σημασία θα έχουν οι πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση ενός Όχι. Καμία πολιτική δύναμη δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για το ρόλο της σε μια απολύτως κατεστραμμένη χώρα και σε μια απολύτως διαλυμένη κοινωνία και οικονομία. Οπότε δεν θέλω καν να σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση του Ναι όμως, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οφείλει να δρομολογήσει μόνη της τις εξελίξεις εκείνες που θα διευκολύνουν τη χώρα να φτάσει σε μία συμφωνία την οποία οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν και να εφαρμόσουν με σθένος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου