2.7.15

Η αποκάλυψη Γιούνκερ θα οδηγήσει Τσίπρα και Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο !

Σε αποκάλυψη-βόμβα προέβη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Politico.
Σύμφωνα με αυτή οι Τσίπρας – Βαρουφάκης υπήρξαν εξ αρχής αρνητικοί στη σύναψη οποιαδήποτε συμφωνίας, και τίναξαν – κυριολεκτικά – στον αέρα τις διαπραγματεύσεις για μια διαφορά της τάξης των 60 εκατ. ευρώ!
Είναι προφανές πως αυτή η αποκάλυψη του Γιουνκέρ που θα αποτελέσει βασικό στοιχείο του κατηγορητηρίου, όταν -πολύ σύντομα – οι δύο αυτοί μοιραίοι άνδρες θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές ευθύνες τους στο Ειδικό Δικαστήριο.
Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, η Κομισιόν ήταν «τόσο κοντά» σε
συμφωνία με την Ελλάδα με την διαφορά να έχει περιοριστεί στα 60 εκατ. ευρώ όταν οι Έλληνες διαπραγματευτές ξαφνικά σηκώθηκαν και έφυγαν.
O Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκαν να κάνουν συμφωνία, σύμφωνα με τον Γιούνκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απέσυρε τους διαπραγματευτές του από το χώρο των συνομιλιών τη στιγμή που ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία.
«(Ο Γιούνκερ) είπε ότι ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε μπροστά κονδύλια της ΕΕ στους Έλληνες για το μέλλον και η Ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά, το οποίο τους έπεισε ότι (οι Έλληνες) δεν ενδιαφέρονταν για μια συμφωνία και το θέμα ήταν ιδεολογικό» αναφέρει ευρωβουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση με τον Γιούνκερ.
«Μας είπε: Ήμασταν τόσο κοντά καθώς στην πραγματικότητα ήμασταν τόσο κοντά ώστε να διαφωνούμε για 60 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσαν τρεις πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο Γιούνκερ δεν έδωσε λεπτομέρειες τι ακριβώς αφορούσαν.
«Ο Γιούνκερ κατηγορούσε τον Τσίπρα για ό,τι συνέβη. Μας είπε ότι αν δεν έχουμε συμφωνία αυτό οφείλεται ξεκάθαρα σε ιδεολογικούς λόγους γιατί οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες» προσθέτει πηγή του ευρωκοινοβουλίου στο Politico.
To Politico επικαλούμενο άλλη μια πηγή υποστηρίζει ότι ο Γιούνκερ είπε επίσης ότι η επικράτηση του “όχι” σημαίνει ότι «η Ελλάδα αποχωρεί από το ευρώ».
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Γιούνκερ αμφισβήτησε την ικανότητα της κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα μέσα σε λίγες ημέρες προσθέτοντας – χωρίς να δώσει λεπτομέρειες – ότι έχει σχέδιο για τη Δευτέρα ανάλογα με το τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου