4.7.15

Άδειασαν οι μύλοι από… αλεύρι στην Ηλεία !

Ηλεία: Άδειασαν οι μύλοι από… αλεύρι!
Ένα άνευ προηγουμένου φαινόμενο παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή με τους Μύλους να δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση ειδών πρώτης ανάγκης. Όπως διαβάζουμε στο Patrisnews.com,οι πολιτικές
εξελίξεις και το «κλείσιμο» των Τραπεζών έχουν πανικοβάλει τους πολίτες που σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και το αλεύρι, ως βασική πρώτη ύλη, την οποία αγοράζουν οι καταναλωτές… «για να έχουμε ψωμί να φάμε», όπως χαρακτηριστικά λένε στους επαγγελματίες.
Τέτοια κίνηση και πελατεία, είχαν να «δουν» οι Μύλοι από τον πόλεμο στο Ιράκ, τότε που ο κόσμος φοβήθηκε επέκταση των συγκρούσεων σε όλο τον πλανήτη και έσπευσε να γεμίσει αποθήκες και ντουλάπια με τρόφιμα.
Αλεύρι με το…τσουβάλι
Το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα «δείγματα» πανικού στον κόσμο, που στο άκουσμα του κλεισίματος των Τραπεζών, φοβούμενος ενδεχόμενο χρεοκοπίας, άρχισε να «κατεβάζει» τα τρόφιμα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και των παντοπωλείων. Ένα από τα βασικά είδη διατροφής που έσπευσαν να προμηθευτούν οι πολίτες είναι το αλεύρι, το βασικό συστατικό του ψωμιού. Η κίνηση αυξήθηκε απότομα και σε κάποιες περιπτώσεις, οι επαγγελματίες μιλούν για διακίνηση διπλάσιων και τριπλάσιων - σε κάποιες περιπτώσεις - ποσοτήτων.
Ανάλογη ήταν και η αύξηση της ζήτησης από τους επαγγελματίες - φούρνους και εργαστήρια ζυμαρικών - ώστε σε περίπτωση ανάγκης ή έλλειψης πρώτων υλών, να έχουν στις αποθήκες τους τη βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου