2.7.15

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ! Είναι «ανάρμοστο» εγώ και η Δανάη να πάμε στις ουρές!

Nέα δήλωση πρόκληση από τον άνθρωπο που έφερε τα capital controls και σε απόγνωση τα «περήφανα» γηρατειά. Λέει ότι δεν στήθηκε για τα 60€ γιατί είναι ανάρμοστο.

Nέα δήλωση πρόκληση από τον άνθρωπο που έφερε τα capital controls και σε απόγνωση τα «περήφανα» γηρατειά λέει ότι δεν στήθηκε για τα 60€ ο ίδιος και η σύζυγός του γιατί είναι ανάρμοστο.
«Δεν πήρα τα 60 ευρώ που μου αναλογούν, θεώρησα ότι θα ήταν ανάρμοστο να στηθώ στην ουρά του ΑΤΜ. Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε οι μόνοι που δεν στηθήκαμε στις ουρές, έχουμε μία ολιγαρκή ζωή». Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε πριν από λίγο συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και μάλιστα ερωτηθείς για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, ο Γιάνης Βαρουφάκης εγγυήθηκε ότι τα ΑΤΜs θα έχουν χρήματα. Ο ίδιος βέβαια είχε εγγυηθεί προσωπικά ότι δεν θα επιβληθούν capital controls κάτι που συνέβη το ίδιο βράδυ
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών μια προκαταρκτική συμφωνία στο Eurogroup θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να ανοίξει τη στρόφιγγα του ELA άμεσα και αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει να αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις τράπεζες.
Ο ίδιος  είπε πως εάν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα θα παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών και ότι προτιμά να κόψει το χέρι του παρά να υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους.
Σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», τότε θα επιστρέψει η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα υπάρξει συμφωνία.
Αν ο ελληνικός λαός επιλέξει το «ναι» στο δημοψήφισμα θα τιμήσουμε την εντολή που θα μας δώσει, είπε ο υπουργός Οικονομικών. Σε περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν το «όχι» στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και να κλείσει μια νέα βιώσιμη συμφωνία, τόνισε ο ίδιος.
Δεν θα υπογράψω μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους, συμπλήρωσε ο υπουργός, τονίζοντας πως «θέλουμε απεγνωσμένα να μείνουμε στο ευρώ».
«Επιθυμώ την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ,το ερώτημα είναι πώς θα συμβεί αυτό». «Αν υπογράφαμε την πρόταση των πιστωτών, σε έξι μήνες θα ήμασταν πιο κοντά στο Grexit».
Το δημοψήφισμα είναι σχετικά με το πώς θα παραμείνουμε στο ευρώ. Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες θέλουν την παραμονή στο ευρώ
Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι δεν μας εμπιστεύονται. Δεν τους αρέσει αυτό που κάνουμε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην χώρα τη Δευτέρα ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο δημοψήφισμα. Όταν πηγαίνεις στη μάχη, δεν μιλάς για ήττα», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς εάν θα φύγει από τη χώρα, ο ίδιος απάντησε αρνητικά. «Απ' τη στιγμή που επέλεξα να μπω στο πολιτικό ρινγκ πήρα την απόφαση να μην φύγω ο,τι και να γίνει. Θα παραμείνω βουλευτής», απάντησε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου