13.12.15

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΕΚ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports

Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ εκ των πραγμάτων αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υποσχόταν αν μη τι άλλο υψηλό βαθμό δυσκολίας.
Σε γενικές γραμμές το στοιχείο της δυσκολίας δικαιολογήθηκε, και για αυτό προφανώς έμειναν ευχαριστημένοι και οι δυο στο τέλος. Μοιράστηκαν τους βαθμούς, τις εντυπώσεις και τα παράπονα για τα διαιτητικά λάθη του Αγρινιώτη Στυλιάρα και των συνεργατών του.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει κατοχή και κυκλοφορία ,να είναι καλύτερη και μόλις στο 12’ να μη της δίνεται πέναλτι σε ανατροπή του Γιόχανσον στη περιοχή από τον Κόρμπο.
Παρά το γεγονός ότι ο Μάνταλος δεν ήταν θετικός στο ρόλο του, η ΑΕΚ έδειχνε καλύτερη εικόνα από τον Πανιώνιο που δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις στην περιοχή του Μπαρόχα. Και εκεί που η ΑΕΚ έψαχνε τρόπους να σπάσει την αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο Σιώπης κλέβει μπάλα στη μεσαία γραμμή, βγάζει κάθετη στον Μπουμάλ ,που φέρνει την μπάλα στο αριστερό και με Κεραυνό στην κυριολεξία κάνει το Πανιώνιος –ΑΕΚ 1-0 και αφήνει άγαλμα τον Μπαρόχα. Ο Πογιέτ πήγε με την πλάτη στο τοίχο αλλά δεν άλλαξε ούτε παίχτη ,ούτε σύστημα. Και στο 56 αυτή την άλλη νοοτροπία του και την εμπιστοσύνη του την δικαίωσε ο Μπαρμπόσα με ένα γκολ καρμπόν σε εκτέλεση όπως αυτό του Μπουμάλ. Έπιασε αριστερό δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε το 1-1.Η ΑΕΚ έδειχνε να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι και με αυτό το σκοπό εξ αλλου ειχε πάει στην πλατεία. Μέχρι που ο Αρθο βλέπει την κόκκινη κάρτα από τον Στυλιάρα για χτύπημα στον Καραμάνο. Η ΑΕΚ μένει με 10 ο Πογιέτ βάζει τον Λαμπρόπουλο στη θέση του Μπαρμπόσα για να διατηρήσει τον βαθμό της ισοπαλίας που είχε στα χέρια του και τα κατάφερε. Ο Πανιώνιος πα ρ ότι πολιόρκησε την περιοχή του Μπαρόχα χάνοντας ευκαιρίες δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ, αν και του το αρνήθηκε ο Στυλιάρας όταν ο Ντίντακ γκρέμισε από πίσω τον Μπουμάλ μέσα στη περιοχή .Καραμπινάτο πέναλτι δεν το είδε κανείς!!!Στις καθυστερήσεις ο Αραβίδης κάνει γκολ ,το ακυρώνει όμως ο Στυλιάρας γιατί ο Λαμπρόπουλος κάνει φάουλ στον Μητρόπουλο, πριν το σκοράρισμα του διεθνή φορ της ΑΕΚ.
Και ενώ εμείς μείναμε με τις διαιτητικές απορίες που τις εκθέσαμε και στους δυο προπονητές ,ο μεν Πογιέτ σημείωσε τις ενστάσεις του αλλά όπως είπε έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ο δε Μαρίνος Ουζουνίδης αρκέστηκε να σημειώσει ότι σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις …ειδικές γραμμές.
Έτσι Πανιώνιος και ΑΕΚ τα μοιράστηκαν όλα .Γκολ, βαθμούς, εντυπώσεις, και διαιτητικά παράπονα που τα προσπέρασαν δείχνοντας ότι ικανοποιήθηκαν από αυτή την μοιρασιά…
Πάντως συμπερασματικά μετά από αυτό το δυνατό τεστ και για τις δυο ομάδες προκύπτει ότι:
Ο μεν Πανιώνιος απέδειξε ότι κάθε άλλο παρά τυχαία δεν κάνει εκπληκτική πορεία φέτος με την σφραγίδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ,που έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική  και ανταγωνιστική ομάδα με νέα παιδιά στην συντριπτική πλειοψηφία τους Έλληνες παίκτες. Ένας Πανιώνιος που υπόσχεται εξ ισου συναρπαστικό δεύτερο γύρο, και που ειδικά στην Νέα Σμύρνη είναι πανίσχυρος.
Για την δε ΑΕΚ; Με βάση το υλικό που διαθέτει ο Πογιέτ ,επιχειρεί να της δώσει αναβαθμισμένη αγωνιστική ταυτότητα και εν μέρει το έχει πετύχει. Κάποιοι από τους παίκτες όμως που επιλέγει δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο 4-3-3που επιχείρησε και στη Νέα Σμύρνη .Και αν το 3-5-2 εμπεριέχει αυξημένο ρίσκο ας επιλέξει 4-4-2 μέχρι να δει και τι θα πάρει τον Ιανουάριο από παίκτες. Για να μην εκτεθεί περισσότερο σε κάποιο άλλο ματς και φυσικά το χάσει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου