18.5.16

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! Συλλαμβάνουν ακόμη και μαθητές


policeΠυριτιδαποθήκη παραμένει η Γαλλία καθώς συνεχίζεται το κύμα διαμαρτυριών κατά του νόμου για τα εργασιακά που πέρασε διά της πλάγιας οδού από την κυβέρνηση Ολάντ.

Μάλιστα οι Αρχές δεν δίστασαν να προχωρήσουν και στις συλλήψεις μαθητών που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του Νόμου καθώς θεωρώ ότι απειλεί το μέλλον τους.
Όχημα της αστυνομίας πυρπολήθηκε σήμερα από διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί έσπευσαν να βγουν απ” αυτό κοντά στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης εναντίον της αστυνομικής βίας η οποία είχε απαγορευθεί. Παρά τις «μάχες» μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών το 82% των Γάλλων έχει θετική άποψη για την αστυνομία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.


france1Λίγο νωρίτερα, οι δυνάμεις της τάξης είχαν απωθήσει από την πλατεία κάνοντας χρήση δακρυγόνων περίπου 300 αντιδιαδηλωτές που φώναζαν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και «όλος ο κόσμος απεχθάνεται την αστυνομία».
Στην πλατεία της Δημοκρατίας πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα μια συγκέντρωση συνδικάτων των αστυνομικών για να καταγγείλουν «το μίσος εναντίον των αστυνομικών».
Από τις απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και στα λιμάνια της χώρας – που θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή – περιορίστηκαν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας και inter-city κατά 40% έως 50%, ενώ προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές και προαστιακές γραμμές.
franceΗ εταιρεία οχηματαγωγών Brittany Ferries ανακοίνωσε μαζικές ακυρώσεις δρομολογίων ανάμεσα στη Βρετανία και τη βόρεια Γαλλία, ενώ οι οδηγοί φορτηγών συνέχισαν τους αποκλεισμούς οδών που είχαν αρχίσει χθες με στόχο να διακόψουν τον ανεφοδιασμό αποθηκών διανομής καυσίμων και τροφίμων.
Το σχέδιο, στο οποίο αντιτίθενται τρεις στους τέσσερις Γάλλοι, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, είχε ως αποτέλεσμα εβδομάδες συχνά βίαιων διαδηλώσεων ενώ έχει αυξήσει και την ένταση στις τάξεις των αστυνομικών, η οποία βρισκόταν ήδη σε υψηλό επίπεδο λόγω των επιπλέον καθηκόντων τους στον τομέα της ασφάλειας μετά τις φονικές ισλαμιστικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη Γαλλία.
Η αλλαγή της νομοθεσίας έχει προκαλέσει την καταβαράθρωση της δημοτικότητας του Φρανσουά Ολάντ ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές με τον Γάλλο πρόεδρο να φαίνεται αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω καθώς πιστεύει ότι θα αποδώσει καρπούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου