2.6.16

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ

Του :Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

Μετά την συγκέντρωση εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών ενώσεων στο «Μακεδονία Παλλάς» έπειτα από πρόσκληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!!, αποτυπώθηκε πλέον ,η αν θέλετε σε γενικές γραμμές φάνηκε ένα ουσιαστικό δείγμα αντιπολίτευσης στην τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ.
Πρό ημερών στη Συγκέντρωση Γκιρτζίκη πήγαν 37 ενώσεις  εκ των οποίων 33 πρόεδροι ,ενώ στην συγκέντρωση της «Συμμαχίας»32 ενώσεις και 26 πρόεδροι.
Το 1/3 πήγε και στις δύο συγκεντρώσεις. Άλλοι το μετέφρασαν ότι αυτές οι 11 ενώσεις το… παίζουν σε διπλό ταμπλό, και κάποιοι άλλοι ότι το έκαναν για να …θολώσουν τα νερά.
Από την συγκέντρωση της αντιπολίτευσης προκύπτουν ερωτήματα και  προβληματισμοί κάτι που ισχύει και για την περίπτωση Γκιρτζίκη.
Στην μεν συγκέντρωση της «Συμμαχίας» πήγαν οι εκπρόσωποι, και δεν άκουσαν κανένα πρόγραμμα, κανένα πλαίσιο αλλαγών, κανένα μπούσουλα θέσεων και προθέσεων παρεμβάσεων και τομών για την νέα ΕΠΟ που υποτίθεται ότι επιθυμούν και επιδιώκουν να δημιουργήσουν.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών ενώσεων έφυγαν και δεν έμαθαν ποιος είναι ο προτεινόμενος έστω για αρχηγός και επικεφαλής της κίνησης για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης στην ΕΠΟ.
Ο Οικοδεσπότης Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισαν ότι θα περιμένουν τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ενώσεων που θα καταψηφίσουν τον διοικητικό και οικονομικό προϋπολογισμό της ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση της 24ης Ιουνίου και μετά θα αποφασίσουν οι …ίδιοι ποιος θα είναι ο Αρχηγός.
Και ποιος θα είναι ο αρχηγός μεταξύ των :
-Βαγγέλη Γραμμένου προέδρου της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΠΑΟΚ)
-Παναγιώτη Δημητρίου πρόεδρου ΕΠΣ ΑΘΗΝΑΣ(ΑΕΚ-Παναθηναϊκός)
-Παναγιώτη Παπαχρήστου προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας(ΑΕΚ)
-Γιώργος Βούρβαχης πρόεδρος ΕΠΣ Χανιών(ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκός)(Αν κερδίσει τις εκλογές)
-Χρήστος Σάββας πρόεδρος ΕΠΣ Κοζάνης (ΠΑΟΚ)
Αίσθηση προκάλεσε ότι δεν βγήκε καμία ανακοίνωση που να εκφράσει τα …συμπεράσματα και το νόημα αυτής της συγκέντρωσης στο «Μακεδονία Παλλάς»
Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η δημόσια αντίδραση του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης Νίκου Τζώρτζογλου που διαχώρισε την θέση του, διατύπωσε τις επιφυλάξεις του και καυτηρίασε τα αρνητικά συμπεράσματα που έβγαλε προτάσσοντας την αντίθεση του για την παρουσία στη συγκέντρωση παραγόντων που εκφράζουν το αρνητικό παρελθόν του ποδοσφαίρου.
-Kαι πόσοι από αυτούς που πήγαν στο «Μακεδονία Παλλάς» πλήρωσαν από την τσέπη τους τα έξοδα τους;
Και τι εννοούσε το αφεντικό του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης όταν απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ενώσεων είπε: 

 «Με τις άλλες δύο ομάδες έχουμε κάνει μία συμφωνία για αλλαγή, αν κάποιος αθετήσει το λόγο του δεν θα φταίω εγώ. Με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ μέσα σε ένα υγιές ποδοσφαιρικό σύστημα. Να μην φοβάστε τίποτα. Εγώ είμαι εδώ ότι κι αν χρειαστείτε. Εσείς κάντε αυτό που πρέπει»

Όπως και να έχει αυτή η γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα δώσει στίγμα.
Θα δείξει ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις. Δεν θα είναι ένα ωραίο διήμερο… διακοπών  για τα γούστα των συμμετεχόντων. Εκεί θα φανεί σε ποιο βαθμό μπορεί κανείς να υπολογίσει την δυναμική της αντιπολίτευσης.
Αυτή η δυναμική που θα προκύψει ουσιαστικά θα είναι και η αρχή του προεκλογικού αγώνα.
Αυτή η δυναμική θα πρέπει να συγκροτηθεί σε παράταξη με αρχηγό, με θέσεις ,με προτάσεις, με πλαίσιο συγκεκριμένων παρεμβάσεων στην ΕΠΟ και στο ποδόσφαιρο.
Από εκεί και πέρα καθοριστικοί θα είναι οι προεκλογικοί μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος ,κατά τους οποίους θα γίνουν ποιο συγκεκριμένες οι δυναμικές και των δύο πλευρών.
Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος και των 106 αντιπροσώπων των Ενώσεων ,δηλαδή τις δυάδες που θα ψηφίσουν από κάθε ένωση πλην των προέδρων.
Θα συναντήσουμε περιπτώσεις που τα κριτήρια θα είναι πέρα από Οπαδικά και πολιτικά και πιθανός και άλλα.
Παράλληλα ρόλο θα παίξουν και οι πρώτες αγωνιστικές του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος λίγο πριν τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που αν μη τι άλλο οι προθέσεις συγκλείνουν στην εκτίμηση ότι θα είναι …ΝΤΕΡΜΠΥ.
Όπως και να έχει ο δρόμος είναι μακρύς. Και σίγουροι δεν είναι ούτε οι… Ίδιοι. Πλην γνωστών και μη εξαιρετέων περιπτώσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου