" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

2.6.16

Περιφέρεια Πελοποννήσου - «Η προστασία της «Φέτας» και της «Ελιάς Καλαμάτας» είναι αδιαπραγμάτευτη»

Μετά τις εξελίξεις για τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νότιας Αφρικής για τη φέτα και τις ελιές Καλαμάτας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή τη συμφωνία και καλούμε την κυβέρνηση να κατοχυρώσει  την ελληνικής παραγωγής φέτα, ως Προϊόν Ονομασίας  Προέλευσης (ΠΟΠ) με την ονομασία «φέτα» καθώς επίσης και το εξαιρετικό ΠΟΠ ελληνικό προϊόν με τη διεθνή αναγνώριση ΠΟΠ «ελιάς Καλαμάτας». 
Πρόκειται για δύο προϊόντα εμβληματικά και απόλυτα ταυτισμένα με τη διατροφική παράδοση και την γαστρονομία της χώρας μας.
Τα δυο αυτά προϊόντα ΠΟΠ είναι βασικά για την παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελούν τις ναυαρχίδες των προϊόντων ΠΟΠ της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αι συνεπώς για την αγροτική και εθνική μας οικονομία.
Στη παρούσα χρονική συγκυρία, κατά την οποία είναι σε εξέλιξη και η Διατλαντική  Συμφωνία, η Συμφωνία με τη Νότια Αφρική αντί να προστατεύει την ελληνική φέτα ως ΠΟΠ προϊόν από τις απομιμήσεις που παράγονται σε εκτός ΕΕ χώρες, όπως ο Καναδάς και η νότια Αφρική, έρχεται να ενθαρρύνει την πρακτική αυτή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου