2.6.16

Μάνα και γιος συνελήφθησαν για καλλιέργεια χασίς στην Κρήτη


Μάνα και γιος συνελήφθησαν για καλλιέργεια χασίς


Ένας 47χρονος με την 73χρονη μητέρα του συνελήφθησαν σε περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της Νομοθεσίας περί όπλων και Τελωνειακού κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 10 δενδρύλλια κάνναβης, εξοπλισμός καλλιέργειας και περισσότερα από 400 γραμμάρια καπνού.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που έγινε στον 41χρονο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε ποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό.
Ακολούθησε έρευνα, από αστυνομικούς του ΤΑΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, στο σπίτι του 41χρονου και της 73χρονης, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους τους οποίους χρησιμοποιούσε όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 10 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 83 εκατοστών και εξοπλισμός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (γλάστρες, ανεμιστήρες, λαμπτήρες, μετρητής θερμοκρασίας και υγρασίας).
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 485 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου, στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Ακόμη, βρέθηκαν 121 ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν απαιτούμενης ιατρικής συνταγής, ποσότητα κάνναβης βάρους 32,7 γραμμαρίων,φυσίγγια, 4 μαχαίρια,ένας γεμιστήρας πιστολιού και ένας κάλυκας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου