2.6.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

 ΣΤΟ ΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την 1η ημέρα του καλοκαιριού εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από ερωτήσεις συμβούλων τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου καθώς όπως έχουμε αναφέρει δεν έχει εκδοθεί χρόνια τώρα το περίφημο Προεδρικό διάταγμα.
Ο κ. Κατσίβελας τόνισε μεταξύ άλλω ότι ο Δήμος με αφορμή το υπό έκδοση προεδρικό διάταγμα θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες στα πλαίσια του νόμου προκειμένου να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη για τους δημότες. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό σχέδιο είναι ελάχιστα βελτιωμένο σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό καθώς υπάρχει αρτιότητα δόμησης στα 10 στρέμματα καθορίζοντας ωστόσο τις ζώνες απαγόρευσης ανθρωπογενών δραστηριοτήτων. Μάλιστα πρόσθεσε ότι όλοι οι δήμοι του Κυπαρισσιακού κόλπου θα προσφύγουν στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ επικράτειας με υπόμνημα για την δικαίωση των θέσεων που έχουν διατυπώσει. Το θέμα σημειωτέον παρακολουθούν από κοντά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς εκτιμούν ότι αφορά σοβαρά το μέλλον του τόπου, οι οποίες εκτίμησαν ότι ίσως να είναι αργά για δάκρυα καθώς θα απαιτηθεί ισχυρός αγώνας για να δικαιωθεί η περιοχή η οποία καταδικάζεται στην αφάνεια. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΟΚΑΣ

           ΣΩΡΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟ
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας κ.Στάθης Ανδρινοπουλος έθεσε εκτενώς τις θέσεις της μείζονος μειοψηφίας πάντως σε θέματα που απασχολούν το Δήμο. Αρχικά εστίασε στο θέμα του σκοπευτηρίου και του ξενώνα στους ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ με αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης, καθώς και το θέμα για το τουριστικό οδηγός ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ διατυπώνοντας την άποψη ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη με παρατηρήσεις και ανακρίβειες. Για το θέμα αυτό συμπλήρωσε ότι ο συντάκτης του οδηγού απάντησε στους επαγγελματίες με πολιτικό τρόπο χωρίς όμως να απαντά στην ουσία των ερωτημάτων από επαγγλματίες φωτογράφους, εκτιμώντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο όσον αφορά την προβολή του δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. Ενημέρωση επίσης ζήτησε για το κόστος του τουριστικού οδηγού και την σύμβαση που υπογράφηκε. 
Έθιξε επίσης το θέμα της γαλάζιας σημαίας εκτιμώντας ότι αντί να αυξηθεί ο αριθμός τους τελικά ο Δήμος Τριφυλίας έμεινε χωρίς γαλάζια σημαία ζητώντας περισσότερη δουλειά, ενώ χαρακτήρισε ως αδυναμία του Δήμου την προστασία των ακτών με ναυαγοσώστες. Τέλος μίλησε για το θέμα των σκουπιδιών υπογραμμίζοντας ότι άλλοι δήμοι λειτουργούν διαφορετικά και η ΤΡΙΦΥΛΙΑ δεν προχωρά καν στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων για ένα ακόμα καλοκαίρι...
ΓΙΑ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΆ ΧΩΡΙΣ ΝΑ
ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
ΓΙΑ τρομερό μπούλινγκ σε ότι αφορά την έκδοση τουριστικού οδηγού έκανε λόγο στην απάντησή του ο δήμαρχος, λέγοντας ότι έγιναν διαγωνισμοί για την υλοποίηση του καθώς ο τουριστικός οδηγός δεν αποτελεί ιστορικό κείμενο και τα άπαντα του δήμου αλλά αποτελεί ΕΚΤΑΚΤΟ ανάγνωσμα για τον ταξιδιώτη...Για την γαλάζια σημαία είπε ότι η αξία της παραλίας φαίνεται από τους επισκέπτες που γεμίζουν την περιοχη όπως συμβαίνει και στη βοιδοκιλια, ενω εκτίμησε ότι φέτος θα είναι μια χρονιά χωρίς προηγούμενο...Για τα Απορρίμματα ζήτησε από τον κ. Ανδρινοπουλο να ενημερώνεται από τις υπηρεσίες του δήμου πριν κάνει ερωτήσεις..Πάντως σε ότι αφορά το θέμα θα επανέλθει στο σώμα. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


             ΚΑΥΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ερωτησεις δημοτικών συμβούλων στο πρώτο Δ.Σ. του θέρους, όπως ο Δημήτρης Κουτσούλης για την απαράδεκτη εικόνα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κυπαρισσίας, την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου του ΟΣΕ αλλά και θέματα που αφορούν τα κοινοτικά διαμερίσματα, φάνηκε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι σοβαρά.
 Ο κ.δήμαρχος απαντώντας για την παραλαβή κυκλοφοριακής μελέτης της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ υποστήριξε ότι θα εφαρμοστεί με την τοποθέτηση σημάτων με τις ελλείψεις που έχει θέσει η τεχνική υπηρεσία μαζί με το κυκλοφοριακό της άνω πόλης. Για τον ΟΣΕ μετα τον καθαρισμό χώρου με τη ΓΑΙΟΣΕ υπάρχει
επαφή για την αξιοποίηση του κεντρικού κτιρίου, όπως και τη πλατεία του ΟΣΕ στο Καλονερο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Για τα ετοιμόρροπα κτίρια σε χωριά υπάρχει θέμα με τους ιδιοκτήτες που δεν κάνουν ενέργειες για κατεδάφιση.
Για μπουλινγκ έκανε λόγο παλι ο δήμαρχος σχετικά με την πατρότητα των έργων -καθώς τα έργα ως γνωστόν έχουν ως φορεά υλοποίησης την περιφέρεια Πελοποννήσου- λέγοντας ότι εμφανίζονται δικαιούχοι που δεν ασχολούνται με τα έργα, ενώ υπενθύμισε ότι ο Δήμος ακολουθεί τις προγραμματικές συμβάσεις αν και παρατήρησε ότι όλα τα έργα βγαίνουν με χιλιάδες παρακαλητά προς τους αρμόδιους.
Καυστική ήταν η τοποθέτηση του Ζαχαρία ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ για σκουπίδια, λιμάνι ώστε το έργο να λειτουργήσει με διαφάνεια προς όφελος των κατοίκων, ωστόσο δήλωσε ότι η συνεργασία Λιμενικού ταμείου, περιφέρειας και Δήμου είναι αυτή που θα εδραιώσει μια νέα εποχή για την ολοκλήρωση του έργου που αποτελεί μείζον προτεραιότητα.. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

4η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΤΟ πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 4η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται από τις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής ως και τα ξημερώματα Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την στήριξη στο θεσμό που υλοποιεί ο Εμπορικός σύλλογος καλώντας τους καταναλωτές να δώσουν το παρών ζώντας την εμπειρία μιας Λευκής νύχτας.
 Ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας μίλησε για την πρωτοπορία που εκφράζουν μέσα από την διοργάνωση τα μέλη του Ε.Σ. Κυπαρισσίας με την δεδομένη παρουσία της περιφέρειας, υποδεχόμενοι ως Τριφυλία το μοναδικό αυτό γεγονός.
Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς πρόσθεσε ότι μέσα από την οργάνωση όλοι οι φορείς θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με κοινό πλαίσιο δράσεων, ευχόμενος η προσπάθεια  του εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας να έχει επιτυχία για την στήριξη του εμπορικού κόσμου ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Δήμος έκανε μεγάλα βήματα στον τομέα της εξωστρέφειας, προωθώντας τουριστικό προϊόν της Τριφυλίας.
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αβδάλας ευχαρίστησε τους χορηγούς, τα μέλη του Δ.Σ., τους φορείς που συμμετέχουν όπως το Επιμελητήριο, Δήμο και Περιφέρειας αναλύοντας την εξωστρέφεια που επιχειρεί το Δ.Σ. του συλλόγου όχι μόνο προς τους καταναλωτές αλλά και προς τους επισκέπτες μέσα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν τόσο μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, ενώ θα γίνουν διαγωνισμοί καλύτερης βιτρίνας και μια γευσιγνωσία έκπληξη από τον Σύλλογο Γυναικών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανέλυσαν τα μέλη του Δ.Σ. Σπύρος Χηνόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Νίκος Μπούκαλης. 10 μουσικά σχήματα, εδέσματα, εκδηλώσεις από τους επαγγελματίες, γευσιγνωσία, μουσική από ντι τζέι, αλλά και εκπλήξεις θα ζωντανέψουν την πόλη. Να σημειώσουμε ότι τα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν κάνει ελκυστικά πακέτα διαμονής για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προελκύοντας αρκετό κόσμο στο τόπο..  
Το kyparissianews.com με την στήριξη της εταιρίας τεχνολογίας freegr.gr θα μεταδίδει ζωντανά τον παλμό της λευκής νύχτας από την σελίδα του και το ψηφιακό δικτυακό ραδιόφωνο, ενώ χορηγοί επικοινωνίας μεταξύ άλλων είναι
η εφημερίδα ΦΩΝΗ και η τηλεόραση BEST TV που θα στείλει εικόνα σε όλη την Ελλάδα και την ευχαριστούν πολύ οι φορείς της περιοχής. 

www.kyparissianews.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου