3.6.17

H δραματική προσπάθεια για έναν 11χρονο που ζυγίζει 190 κιλά να αδυνατίσει

Ένα 11χρονο αγόρι που ζυγίζει 190 κιλά και θεωρείται το πιο παχύσαρκο παιδί του κόσμου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να σωθεί η ζωή του, αφού πλησίασε στον θάνατο από το υπερβολικό βάρος.

Ο 11χρονος Arya Permana, από το Karawang στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, ζυγίζει το ίδιο με έξι αγόρια την ηλικία του και δεν μπορεί να περπατήσει περισσότερο από πέντε λεπτά τη φορά, αφού εξαντλείται.

Μόλις ένα μήνα μετά από μια 5η χειρουργική επέμβαση γαστρικού μανικιού, που τον έκανε τον πιο νεαρό άνθρωπο στον κόσμο που το κάνει αυτό, έχει ήδη χάσει σχεδόν 31 κιλά, περίπου το 1/6 του αρχικού του βάρους.

Οι χειρουργοί στο Νοσοκομείο Omni στην Τζακάρτα αναμένουν να χάσει επιπλέον 100 κιλά μέσα σε 12 μήνες, ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσης ενός μεγάλου μέρους του στομάχου του.

Οι γιατροί αρχικά είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση του Arya ως «μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις παχυσαρκίας στον κόσμο» και αν η κατάσταση δεν είχε ελεγχθεί, θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, η οποία μείωσε την όρεξή του, ο 11χρονος ζούσε με καθημερινή διατροφή με τηγανητό κοτόπουλο, ρύζι, ζυμαρικά, παγωτό σοκολάτας και σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη.

Μόνο όταν η υγεία του γιου τους έφθασε σε μια σχεδόν κρίσιμη κατάσταση, οι γονείς του αποδέχτηκαν ότι ο γιος τους χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια.

Όταν γεννήθηκε, ο Arya ζύγιζε απλά 3,7 κιλά και δεν ξεκίνησε να παίρνει βάρος μέχρι που ήταν πέντε ετών. Μετά πήρε 127 κιλά σε μόλις τέσσερα χρόνια! Αυτό τον έκανε αντικείμενο χλευασμού…

Πολλοί περαστικοί θα σταματούσαν και τον έβγαζαν φωτογραφίες και φτάσαμε στο σημείο να έχει γίνει γνωστό το παιδί ως το πιο παχύσαρκο στον κόσμο. Μετά από μια κατάρρευσή του σε σχολική εκδήλωση, το πρόβλημά του πέρασε στα χέρια των γιατρών.

Μια ομάδα ειδικών πήρε δείγματα για να αναζητήσει τυχόν γενετικές ορμονικές ανωμαλίες που θα μπορούσαν να συνέβαλαν σε αυτό. Βρήκαν υψηλό επίπεδο της ορμόνης διέγερσης του θυρεοειδούς, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό να εξηγήσει τη νοσηρή παχυσαρκία του.

iatropedia

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου