1.6.17

Απεργία στο συγκρότημα Μπόμπολα. Δεν θα κυκλοφορήσει Εθνος, GOAL κλπ

Δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο, Παρασκευή, η εφημερίδα «Έθνος» και όλα τα έντυπα του ομίλου Μπόμπολα έπειτα από την απόφαση των εργαζομένων για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον όμιλο «Πήγασος».
Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν υπάρχει από τη διοίκηση του ομίλου καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνει η επόμενη μισθοδοσία.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι πιστώτριες τράπεζες απέστειλαν προειδοποιητική επιστολή με την οποία ενημερώνουν τον Φώτη Μπόμπολα ότι αν η «Πήγασος» δεν εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της προς αυτές θα προχωρήσουν στην καταγγελία των δανείων της. Κάτι που θα συμβεί το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο «Πήγασος» στα τέλη Οκτωβρίου 2016 είχε συνολικές οφειλές που έφταναν τα 161,9 εκατ. ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων παρουσίαζε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνεργαζόμενων Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ,  ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΦΕ) η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης (7/6) και αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.
«Η απεργία κηρύσσεται -σημειώνουν οι Ενώσεις- καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε επαφή με την ιδιοκτησία και μετέπειτα ενημέρωσε τη γενική συνέλευση των εργαζομένων του ομίλου ότι η εταιρεία φαίνεται να οδηγείται  σε πτώχευση ή σε ειδική εκκαθάριση όπως έγινε και με τον ΔΟΛ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου