" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

3.6.17

Ο βασιλιάς της νύχτας στη φυλακή

O «βασιλιάς της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη Μάρκος Καραμπέρης βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, μείωσε μεν την ποινή από τα 11,5 στα 10 έτη χωρίς δε αναστολή.
Ο Καραμπέρης, που είναι ο πιο γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2012 μαζί με συνολικά 71 άτομα, μετά την αποκάλυψη ότι ήταν αρχηγικό μέλος ενός εκ των τεσσάρων κυκλωμάτων που εξάρθρωσε η Αστυνομία. 
Έναν χρόνο μετά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της τοκογλυφίας και της εκβίασης, αλλά αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και τον άφησε ελεύθερο. Τότε είχε κάνει τον σταυρό του μην μπορώντας να πιστέψει την ανέλπιστη απόφαση! Για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί με ποινές φυλάκισης δύο συνεργάτες του και ένας δημοσιογράφος, ενώ άλλοι 10 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι κρίθηκαν αθώοι.
Εφιαλτικές στιγμές
Μεταξύ αυτών ήταν δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος και ο άλλοτε επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ... Σύμφωνα με τη δικογραφία, δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο που έφτανε έως και 15%. Οι καταθέσεις που είχαν δώσει θύματα, τόσο του δικού του κυκλώματος όσο και των υπόλοιπων τριών, ήταν ανατριχιαστικές. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι αποκάλυψαν στις διωκτικές Αρχές τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια των μελών τους. Στο «γαϊτανάκι» του τρόμου είχαν εγκλωβιστεί αμέτρητοι πολίτες για περισσότερα από 10 χρόνια.
 «Προσπάθησα με κάθε τρόπο να γλιτώσω, αλλά δυστυχώς έχω καταστραφεί εξαιτίας του Καραμπέρη. Παίρνω ψυχοφάρμακα. Έφτασα στο σημείο της αυτοκτονίας. Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και επίθεση με περίστροφο στο Κορδελιό. Μπράβος του Καραμπέρη θα με εκτελούσε εν ψυχρώ!» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας.
Η αποκαλούμενη και «μαφία του Βορρά» είχε απλώσει τα δίχτυα της σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το «πελατολόγιό» της περιελάμβανε από διάσημους επιχειρηματίες και ανθρώπους της showbiz έως απλούς οικογενειάρχες και ανέργους οι οποίοι κατέφυγαν στους εξοντωτικούς δανεισμούς των τοκογλύφων προσπαθώντας να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Οι αρχηγοί έδιναν εύκολα τα χρηματικά ποσά που τους ζητούσαν οι απελπισμένοι δανειολήπτες, αφού ήξεραν ότι θα τα πάρουν πίσω με δυσβάσταχτο τόκο ή θα τους ανάγκαζαν να τους παραχωρήσουν τις περιουσίες τους!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου