20.10.17

12 απλοί και οικονομικοί τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι σας

Ο χειμώνας πλησιάζει και εμείς σας παρουσιάζουμε δώδεκα τρόπους για να ζεστάνετε εύκολα και οικονομικά το σπίτι σας.
Ελέγξτε από πού μπαίνει κρύο: Αν μπαίνει από τις πόρτες βάλτε ειδικά προστατευτικά για να καλύψετε τα κενά. Κάνετε το ίδιο στα παράθυρα και φροντίστε να είναι καλά κλειστή η καμινάδα αν έχετε τζάκι.
Ελέγξτε το σύστημα θέρμανσης που χρησιμοποιείτε: Π.χ. αν έχετε κλιματιστικό και βλέπετε πως δεν βγάζει την κατάλληλη ζέστη, τότε χρειάζεται συντήρηση. Αν υπάρχουν δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε πολύ, απομονώστε τα από το υπόλοιπο σπίτι και κλείστε καλά τις πόρτες για να μικρύνει ο χώρος που πρέπει να θερμάνετε.
Προσπαθήστε να ζεστάνετε τα πιο «κρύα» έπιπλα: Βάλτε μαξιλαράκια στις καρέκλες και ντύστε τις πιο παγωμένες επιφάνειες με ριχτάρια και καλύμματα.
Ντυθείτε καλά: Οι περισσότεροι κρυώνουν επειδή στην πραγματικότητα δεν είναι καλά ντυμένοι ή δεν φορούν κάλτσες. Και όταν κρυώνουν τα πόδια μας, κρυώνουμε ολόκληροι.
Χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρες οροφής έξυπνα: Αντιστρέφοντας τη φορά κίνησής του θα δημιουργήσετε μια ροή που θα σπρώξει τον ζεστό αέρα χαμηλά.
Βάλτε βαριές κουρτίνες: Οι βαριές κουρτίνες μπορούν να κρατήσουν μέρος του κρύου έξω από το σπίτι. Την άνοιξη μπορείτε να τις αλλάξετε με πιο λεπτές.
Σηκώστε τις τέντες αν έχει ήλιο: Αφήστε τον ήλιο να ζεστάνει τους τοίχους του σπιτιού και να μπει από τα παράθυρα. Τη νύχτα μπορείτε να τις κατεβάσετε πάλι.
Ξεκινήστε το μαγείρεμα: Το μαγείρεμα αυξάνει και τη θερμοκρασία της κουζίνας και των υπολοίπων χώρων, ειδικά αν η κουζίνα συνδέεται με το σαλόνι. Επίσης, ζεσταίνεστε και εσείς που κινείστε αντί να κάθεστε στον καναπέ.
Ανάψτε κεριά: Τα κεριά ζεσταίνουν ελαφρώς έναν χώρο αλλά παράλληλα δημιουργούν αίσθηση ζεστασιάς.
Βαμβακερά σεντόνια: Στρώστε βαμβακερά σεντόνια και ένα πουπουλένιο πάπλωμα και χωθείτε από κάτω. Μια εναλλακτική λύση είναι η ηλεκτρική κουβέρτα.
Βάλτε χαλιά: Τα χαλιά μειώνουν το κρύο κατά 10% σε ένα σπίτι γι'αυτό και είναι σημαντικό να έχετε ζεστά χαλιά σε μεγάλες επιφάνειες του σπιτιού σας.
Κλείστε τον απορροφητήρα: Ο απορροφητήρας είναι καλός για να διώχνει μυρωδιές αλλά δυστυχώς διώχνει και τον ζεστό αέρα προς τα έξω. κλείστε τον όταν δεν τον χρειάζεστε.




spirossoulis.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου