" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

19.10.17

ΣΕ ΧΗΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΟΝ έλεγχο ποιότητας νερού από ιδιώτη χημικό μηχανικό για τις 4 Δημοτικές ενότητες της Τριφυλίας μετά από σχετική πρόταση, ενέκρινε το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, με την υπογραφή των ανάλογων συμβάσεων για την προστασία των δημοτών αλλά και την ποιοτική αξιολόγηση των υδάτων.
Η δαπάνη με βάση την απόφαση ανέρχεται στις 17.360 ευρώ καθώς η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας, μετά από συζήτηση στο οικείο Δημοτικό συμβούλιο από πρόταση συμβούλων αξιολόγησε τις γραπτές προσφορές για το έλεγχο στις 4 Δημοτικές ενότητες του Δήμου για την συντήρηση του συστήματος χλωρίωσης, προτιμώντας εξωτερικό συνεργάτη καθώς δεν διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό για την αποτύπωση της κατάστασης ποιότητας των υδάτων.
Έτσι οι Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Αετούς και Αυλώνος, με βάση τις μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έχει εγγράψει στον προυπολιγισμό της τους πόρους για το συγκεκριμένο έργο. Να τονίσουμε ότι η διοίκηση της επιχείρησης προέβη στην συγκεκριμένη ενέργεια με αφορμή και τα φαινόμενα ελλείψεων νερού, καθώς η Κυπαρισσία μετά από επίσημη προαναγγελθείσα ανακοίνωση λόγω βλάβης ήταν χωρίς νερό, αλλά κυρίως για να μετριάσει το αρνητικό κλίμα που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                         
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ 11 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
 
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ του πρόσωπο με βάση τις πραγματικές πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου απέδειξε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τελειώνει ο Γολγοθάς για 11 συμβασιούχους του Δήμου Τριφυλίας που είχαν δικαιωθεί τελεσίδικα από τα δικαστήρια. Απόφαση της Δημοτικής αρχής είναι τελικά ο Δήμος να μην ασκήσει ένδικα μέσα για την προσφυγή στον Άρειο Πάγο, όπως έπραξαν κι άλλοι ΟΤΑ με ομόφωνες αποφάσεις τους αξιοποιώντας την σχετική νομοθεσία όπως έχουμε γράψει. Ουσιαστικά ο Δήμος συμπορεύεται με σύννομες διαδικασίες σε ανάλογες ομόφωνες αποφάσεις που είχαν εκδώσει τόσο ο Καλαμάτας δικαιώνοντας συμβασιούχους που είχαν δικαιωθεί στο παρελθόν, όπως και στους Δήμους Πάτρας, Αθηναίων κι αλλού.
ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΥΡΥΘΜΑ Ο Ο.Ε.Υ.
Οι 11 συμβασιούχοι είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας για την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης για την οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς με ρεπορτάζ μας, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε υπηρεσίες του Δήμου. Μάλιστα το θετικό εκτός από την θετική είδηση αποτελεί το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι καλύπτονται από τον προυπολογισμό χωρίς να ξεπερνούν την δημοσιονομική λογική που διέπει την εργασιακή νομοθεσία μεταξύ αυτοδιοίκησης και υπαλλήλων του Δήμου, ενώ το δεύτερο θετικό μήνυμα είναι ότι δεν επιβαρύνουν σε ποσόστωση τους δημότες.
Ο Δήμος Τριφυλίας μπορεί με τους 11 συμβασιούχους που δεν χρειάζονται εκπαίδευση καθώς γνωρίζουν αντικείμενο πολλαπλών δραστηριοτήτων στο Δήμο με εργασιακή εμπειρία μόλις ψηφιστεί ο Προυπολογισμός να αξιοποιηθούν άμεσα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να λειτουργήσει εύρυθμα τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και να καλύψει επαρκώς ανάγκες που είχε για εκπαιδευμένο προσωπικό. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου